Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 25 Nisan 2015 - 20:53 Yorum: 0

Malatya'da ilk kez "Akıl Oyunları Turnuvası" düzenlenecek

Malatya'da ilk kez ödüllü "Akıl Oyunları Turnuvası" düzenleniyor.

Malatya'da ilk kez 'Akıl Oyunları Turnuvası' düzenlenecek

MALATYA GÜNCEL - Malatya'da ilk kez ödüllü "Akıl Oyunları Turnuvası" düzenleniyor.

Akıl Oyunları Turnuvasını düzenleyen Okul Medya Yöneticisi Asım Keskin, Akıl oyunları ile Görsel zeka ile birlikte mantıksal süreçleri de kullanan çocuklar farklı düşünebilmeyi, pratik çözümler üretebilmeyi öğreniyor. Farklı parçaları bir araya getirerek parçadan bütüne varmayı görerek ve aynı zamanda bedenlerini de işin içine katarak keşfediyorlar. Birçok yöntem ve materyal kullanarak farklı açılardan düşünebilmenin zevkini yaşayan öğrencilerimizin farklı yollarla çözüme ulaşma çabaları gözlemlenebilir bir şekilde fark yaratıyor, dedi.

Keskin, zeka oyunlarıyla öğrencilerin hafızalarının geliştirilmesi, problem çözme, akıl yürütme, strateji oluşturma, etkili iletişim, analiz-sentez, takım çalışması, kurallara uyma, zamanı verimli kullanma ve evrensel kültüre duyarlı olma gibi becerilerin geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.Çocukların günümüzde zihinsel gelişimlerini televizyon, bilgisayar ve internet gibi alışkanlıkların olumsuz etkilediğini hatırlatan Başkan Orhan, zeka oyunlarıyla beynin doğru ve aktif kullanımı sayesinde çocukların akıl dolu saatler geçireceğine inandığını kaydetti.Katılımcı ve sosyal belediyeciliğin en önemli araçlarından birinin eğitim hizmetleri olduğunun altını çizen Keskin, "Eğitime yönelik her türlü yatırımı ve projeyi azami ölçüde destekleyecek, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimi ve zihinsel becerilerini en üst seviyeye çıkarma gibi bir projeyle yola çıktık.Zeka Oyunları Turnuvası bu bağlamda bir başlangıç ve bu tür sosyal sorumluluk projelerinin sayısını arttırarak, çocuklarımızın dijital kültüre alternatif olan zeka oyunlarına olan ilgisini artırmaya gayret göstereceğiz.” dedi.

Keskin, Türkiye'de bir çok ilde düzenlenen turnuvanın Malatya'da yapılması için oluşturduğumuz ekiple, ilimizde bulunan ana okulu ve ilkokullardan öğretmen, veli ve öğrencileri davet ettik. Turnuvanın turnuvanın sloganını 'Anne-Baba Benimle Oynarmısın" olarak belirledik, dedi.

Turnuvayı Malatya TED Koleji ile birlikte düzenlediklerini belirten Keskin, 02 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan turnuvaya kayıtların devam ettiğini kayıt yaptırmak isteyen okul yetkililerinin ve velilerin 0555 280 4859 nolu telefondan gerekli bilgiyi alacaklarını belirtti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber