Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Ocak 2015 - 13:46 Yorum: 0

Malatya’da ki işitme engellilerin sorunlarını meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, lise eğitimlerine devam edemeyen Malatya’da ki işitme engellilerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Malatya’da ki  işitme engellilerin sorunlarını meclis gündeminde

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba, lise eğitimlerine devam edemeyen Malatya’da ki  işitme engellilerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Ağbaba, sorunun Akşemsettin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu bünyesinde açılacak sınıflarla çözülebileceğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığının Malatya’daki işitme engellilerin mağduriyetine son vermesini istedi.

Malatya’da ilköğretimi bitiren işitme engelliler şehirde lise eğitimi verilmemesi nedeniyle eğitimlerine devam edemiyor. Sınırlı sayıda öğrencinin şehir dışındaki liselere gidebildiği, diğer öğrencilerin ise liseye devam edemediklerini belirten işitme engelli öğrencilerin velileri CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan yardım istedi.

İKİ SINIF SORUNU ÇÖZER

“769 bin nüfuslu bir kentte işitme engelli öğrencilerin eğitimlerine devam edememeleri büyük bir ayıptır.” Diyen Ağbaba, “Malatya’da lise eğitimlerine devam edemeyen işitme engelli öğrenciler için hızlı ve kalıcı  bir çözüm bulunmalıdır” dedi. Velilerin öğrencilerini şehir dışındaki okullara gönderemediğini ifade eden Ağbaba, “Milli Eğitim Bakanlığı, Akşemsettin İşitme Engelliler  İlköğretim Okulu’nda 2 sınıfı lise eğitimine ayırarak bu sorunu çözebilir.” dedi.

CHP’Lİ BELEDİYELER ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPIYOR

CHP olarak engelli bireylerin tüm sorunlarına büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Ağbaba, “Türkiye’de engelli birey olmanın sıkıntıları hayatın her alanında karşımıza çıkıyor. Engellilerimiz için sağlık, eğitim, sosyal yaşam adeta birer çileye dönüşüyor” dedi. CHP’li yerel yönetimlerin engelli bireylerin sosyal hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirten Ağbaba, “Belediyelerimizin yaptığı pozitif ayrımcılık uygulamaları,  Türkiye’de ki tüm belediyelere örnek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, konuyla ilgili TBMM Başkanlığına bir de soru önergesi verdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber