Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 21 Nisan 2016 - 17:40 Yorum: 0

Malatya’da konut fiyatları yükselişe geçti

Malatya Emlak Komisyoncuları Meslek Odası (MEKO) Başkanı Ali Özgül Malatya’da konut fiyatlarının son günlerde tırmanışa geçtiğini açıkladı.

Malatya’da konut fiyatları yükselişe geçti

Özgül konuşmalarında “Malatya'da son günlerde konut fiyatlarının büyük bir tırmanışa geçtiği gözlenmektedir. Yaptığımız araştırmalara göre bugün itibarı ile Fahri Kayahan civarında özellikle konutlarının son 4 ay öncesine göre yaklaşık yüzde 25 civarında bir artış gözlenmektedir. 3 artı 1 daireler bundan 4 ay önce 130 bin lira ile 140 bin liraya satılırken bugün 200 bin tl den aşağı dairenin bulunmaması iyi işareti olduğu düşünülmektedir ve bu da önümüzdeki günlerde daha da konut fiyatlarına yukarı doğru yükseleceğini göstermektedir. Taleplerde oldukça fiyat artışı gözükmektedir. 20 Nisan 2016 günü Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz oranlarının düşürülmesinden dolayı konut kredi faiz oranları düşeceği ve konut kredi faizleri düşmesi ile konut satışı hareketleniceği düşünülmektedir.

Şu konuyu da belirtmek istiyorum. Eğer belediyelerimiz imarlı arsaları insanların sunumuna  çoğaltmaz ise devam edileceği düşünürse konut fiyatlarının düşündüğünden daha çok yükseklere çıkacağı gözlenmektedir. Çünkü imara açık arsalar gitgide azalmaktadır. bazı belediyelerimizin özellikle imar konut çalışmasında ağırlık vermeleri gerekmektedir. Battalgazi belediyemiz imar konusunda çok yavaş çalışmaktadır. Battalgazi Belediyemiz imarlı arsaları açması gerekmektedir. Özellikle çevre yolu imarı açılması gerekmektedir. Kuzey Çevre yolunun bir an önce Malatya kazandırılması gerekiyor, çünkü şu anki çevre yolu artık Malatya ihtiyaçlara cevap vermemektedir. Kuzey Çevre Yolu acilen aktif duruma getirilmesi gerekmektedir. Bu yol konusunda çalışmaların şu an durduğu gözlenmektedir özellikle ilimizin siyasetçileri bu konuya yönelik ağırlık verilmesi gerekiyor. Ayrıca güney çevre yolundaki çalışmaların hızla devam ettiği görülüyor şu an Başharık da bulunan arsaların acilen imara açılması gerekiyor, kentsel dönüşüme özellikle gereken özen gösterilmelidir. Kentsel dönüşüm Malatya'da Kaçılmaz durumdadır. Allah korusun inşallah bizlere göstermesin 7 şiddetli bir depremle 2000 yılı öncesi yapılan binaların yüzde 75 yüzde sekseninin depreme dayanıksız olduğu düşünüldüğünde büyük felaketin kapıda oldu değerlendirilmelidir bence. Burada ilgililerin kentsel dönüşümün vatandaşa anlatması gerekiyor, kentsel dönüşümün Malatya'mız için bir şans olduğunu düşünmekteyim. Sayın Malatya Büyükşehir Belediye başkanımız Ahmet Çakır’ın  bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesini önemli istirham ediyorum” dedi.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber