Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 07 Mayıs 2015 - 16:45 Yorum: 0

Malatya'da "Paralel Yapı" operasyonu

Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Paralel Yapı"ya finansman desteği sağladıkları iddiasıyla Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD)'nde arama başlattı.

Malatya'da 'Paralel Yapı' operasyonu

MALATYA GÜNCEL - Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Paralel Yapı"ya finansman desteği sağladıkları iddiasıyla  Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD)'nde arama başlattı.

Edinilen bilgilere göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Fahri Kayahan Bulvarı üzerinde bulunan MAKİAD Dernek binasında önünde Çevik kuvvet ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alırken, KOM Şubesi ekipleri de derneklerdeki bilgisayar ve evrakları inceliyor. 

MAKİAD tarafından üyelerine gönderilen SMS'de; "Değerli Üyelerimiz, şuanda Emniyet Ekipleri tarafından hukuksuz bir operasyon yapılmaktadır, derneğine sahip çıkmak isteyen üyelerimizi bekliyoruz" denildi.

"BU SİYASİ BİR OPERASYONDUR, ALNIMIZ AK"

Dernek Başkanı Suat Sarın, derneğe bir ihbar üzerine algı operasyonu yapıldığını belirtti. Arama geçirdiklerini söyleyen Sarın, alınlarının açık olduğunu vurguladı. Dernek avukatlarından Turan Canpolat da arama kararını göstererek ‘bir ihbara konu olmak üzere’ şeklinde düzenlenen mahkeme kararıyla arama yapıldığını bildirdi. Hiçbir somut suçlama bulunmadığını ifade eden Av. Canpolat, “Yani ‘sizin derneğinizde ayakkabı kutularında para var’, ‘sıfırlama belgeleri var’ diye hiçbir suçlama ve açıklama yok. Biz bu hukuksuzluğun altında imzası olanlardan hukuk önünde hesap sormak adına bu aramayı 155 Polis İmdat telefonuna bildirdik. Maksadımız bu hukuksuzluk kayıtlara geçsin. Çünkü hiçbir somut suçlama yoktur. Buradaki memurlar şu anda görevlerinin gereğini yapıyorlar. Fakat biz hiçbir tutanağa imza atmayacağız. Sadece zarar ve ziyanımızın olmadığına dair bir tutanak olursa ona imza atacağız. Onun haricinde hiçbir şeyi imzalamayacağız” dedi.

Bunun hukuki bir süreç değil siyasi bir arama ve algı operasyonu olduğunun altını çizen Av. Canpolat, “Bu operasyon siyasi bir operasyondur. Bu siyasi operasyonu yapanlar delil de üretebilirler, buradan alınan bilgisayar imajlarına sahte veriler de yerleştirebilirler. Onun için ne alıyorlarsa alsınlar, götürsünler. Ama hukuk normale döndüğünde bu hukuksuzluğun altında imzası olanlardan hukuk önünde hesap sorulacaktır.” diye konuştu.

ETİKETLER: majiad , operasyon , polis
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber