Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 12 Mayıs 2015 - 02:48 Yorum: 0

Malatya'da "Paralel Yapı"ya finansman desteği sağlayanlar belirlendi iddiası

Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Paralel Yapı"ya finansman desteği sağladıkları iddiasıyla Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD)'da yaptığı arama sonrası, elde edilen deliller neticesinde gözaltıların başlayacağı öğrenildi.

Malatya'da 'Paralel Yapı'ya finansman desteği sağlayanlar belirlendi iddiası

MALATYA GÜNCEL/Murat Çelik - Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Paralel Yapı"ya finansman desteği sağladıkları iddiasıyla Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD)'da yaptığı arama sonrası, elde edilen deliller sonrası gözaltıların başlayacağı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Fahri Kayahan Bulvarı üzerinde bulunan MAKİAD Dernek binasında önünde Çevik kuvvet ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak ‘bir ihbara konu olmak üzere’ şeklinde düzenlenen mahkeme kararıyla yaptıkları arama esnasında ele geçirdikleri deliller sonucunda, "Paralel Yapı"ya finansman desteği sağladıkları iddiası ile önümüzde ki günlerde bir çoğu işadamı olmak üzere akademisyen ve kamu görevlilerinin soruşturma kapsamında gözaltına alınacağı öğrenildi.

Dernekte yapılan arama esnasında,  Dernek avukatlarından Av. Turan Canpolat, “Bu operasyon siyasi bir operasyondur. Bu siyasi operasyonu yapanlar delil de üretebilirler, buradan alınan bilgisayar imajlarına sahte veriler de yerleştirebilirler. Onun için ne alıyorlarsa alsınlar, götürsünler. Ama hukuk normale döndüğünde bu hukuksuzluğun altında imzası olanlardan hukuk önünde hesap sorulacaktır.” demişti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber