Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ramazan 2015 26 Haziran 2015 - 06:05 Yorum: 0

Malatya'da pide fırınları sahura kadar hizmet veriyor

Ramazan ayının gelmesiyle Malatya'da özellikle oruç tutan fırıncılar büyük sıkıntı yaşıyor. Yaz ayına denk gelen Ramazan ayı fırının da sıcaklığıyla fırıncıların zahmetli oruç tutmasına neden oluyor.

Malatya'da pide fırınları sahura kadar hizmet veriyor

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte işleri artan pide fırınları sahura kadar açık kalıyor. Vatandaşa sahura kadar sıcak pidenin yanında, yağlı ekmek, yumurtalı, kıymalı pide çeşitlerini de sunuyor.

Vali Konağı pide fırını çalışanı Ercan İltüzer şunları ifade etti, "Ramazan ayında vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız. Bu sene hava şartları Ramazan ayında Malatya'da baya serin geçiyor.60 derecenin altında çalışmamıza rağmen bu sene geçen seneye göre hava şartları iyi gidiyor.Sıcak olmasına rağmen mecburen oruçlarımızı bu zorlu şartlar altında devam ettirmeye çalışıyoruz.Malatya'da pide ekmeğine gerekli bir zam yapılmadı.Eski fiyatlardan satışlarımızı 85 kuruştan satışına devam ediyoruz.Ramazan ayında genellikle sahur vaktine yakın vatandaşların Malatya'nın vaz geçilmezi olan yağlı pideye rağbet daha çok oluyor.Genellikle yoğun çalıştığımız vakit ler iftara bir saat kala, vatandaşların yoğun olması ve işlerin aksamaması için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.Bazen iftarımızı yarım saat sonra yapıyoruz, bizim için önemli olan müştirimizin rahat bir şekilde iftarlarını zamanında yetişe bilmesidir.Bu nedenle, Tüm islam aleminin Ramzan Ayını kutlar, hayırlısıyla Ramazan Bayramına ulaşmalarını dilerim." diye konuştu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber