Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 30 Eylül 2014 - 15:46 Yorum: 0

Malatya'da Robotik Navigasyonlu Diz Protezi Ameliyatı

Malatya Devlet Hastanesinde Türkiye’de ilk defa uygulanan bir yöntemle iki hastasına diz protezi ameliyatı yaptı.

Malatya'da Robotik Navigasyonlu Diz Protezi Ameliyatı

Robotik Navigasyonlu Diz Protezi Ameliyatı

 

 

MALATYA - Malatya Devlet Hastanesinde görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Aydın ARSLAN Türkiye’de ilk defa uygulanan bir yöntemle iki hastasına diz protezi ameliyatı yaptı. 

Op.Dr.Aydın ARSLAN Ameliyat sonrasında Malatya Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreterliği Basın ve Halkla İlişkiler Birimine  yaptığı bilgilendirmede;“Özellikle yaşlılarda oluşan dizde osteoartrit( kireçlenme) hastalığı Diz Protezi ameliyatı ile tedavi edilmektedir. Gelişmiş ülkelerde bu ameliyatlar bilgisayarlı ve navigasyon sistemi destekli yöntemler kullanılarak uygulanmaya başlanmıştır. Şu an bu sistemlerin en yenisi robotik navigasyonlu diz protezidir. Amerika’da bu sistemin eğitimini aldım. Bu teknolojinin benzerlerinden farkı kişiye özel diz anatomisinin modellenmesidir. Bu sistemde implant yerleşimi için yapılan kemik kesileri bir robot kolu vasıtası ile yapılmakta ve mükemmel bir implant yerleşimi sağlanmaktadır. Böylece implantın yaşam ömrü uzamaktadır. Operasyon sonrası aynı gün akşam veya ertesi gün sabah hastalar yürüyebilmektedir. Operasyona bağlı komplikasyon oranlarında bir artış olmamaktadır. Şu an iki hastamızı bu yöntem ile tedavi ettik. Hastalarımız ameliyat sonrası  daha ilk gününün sabahında yürüdüler. Çok değerli hemşire ve personellerimizle birlikte ülkemizde bir ilk olan bu ameliyatı gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz.” dedi.

Genel Sekreterliğimiz Basın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından hastalar hastanede ziyaret edildi. Hastalarla yapılan görüşmelerde “Hastaneye dizimizdeki kireçlenmeden dolayı yürüyemez bir halde geldik. Ameliyattan sonraki gün yürüdük. Sağlık durumumuz gayet iyi. Ameliyatımızı yapan Doktor Aydın ARSLAN ve ekibine teşekkür ediyoruz.” dediler.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber