Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 19 Temmuz 2014 - 02:50 Yorum: 0

Malatya'da Sağlık Skandalı: 24 Kişi Hala Karantinada!

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)'nde 34 kişi 10 gün önce sinek ısırması nedeni ile karantinaya alındı...

Malatya'da Sağlık Skandalı: 24 Kişi Hala Karantinada!

MALATYA GÜNCEL/ÖZEL - Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 34 kişi 10 gün önce sinek ısırması nedeni ile karantinaya alındı.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin 2. katında bulunan İntaniye Servisi karantinaya alındı. Servise giriş ve çıkışlar yasaklandı.

34 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, TOKİ İnşaatında çalışan 34 kişi Yüksek ateş, halsizlik,  baş ağrısı, bulantı, kusma, kas ve kemik ağrısı gibi rahatsızlıkları nedeni ile 10 gün önce Turgut Özal Tıp Merkezi'ne müracaat etti, Yapılan tetkikler sonucu teşhis koyamayan doktorlar,  İntaniye Servisinde özel bir bölüm hazırlatarak müşhade altına aldı. 

Karantina altına alınan bu servise personel harici giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Durumunun düzeldğini kanaat getirilen 10 kişi cuma günü taburcu edilirken diğer 24 kişi hala TÖTM'de müşhade altında tutuluyor.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ VAKALARDAN HABERSİZ

Vaka ile ilgili Malatya Sağlık İl Müdürü Nail Umay, Malatya Güncel Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik'e yaptığı açıklamada, "Böyle bir bilgi bize ulaşmadı, TÖTM Yetkililerine de ulaşmadık, konu ile ilgili kesin bilgi edindiğimiz takdirde, Sizinle paylaşağız" dedi.

TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİ YÖNETMENLİĞE RİAYET ETMEDİ

Turgut Özal Tıp Merkezi Yetkilleri, Bulaşıcı Hastalıkların Bildirimi Sistemi Yönergesini hiçe sayarak susmayı tercih etti.

Yönetmenlik gereği, bildirimi zorunlu olan bir bulaşıcı hastalığın ihbarı ve bildiriminden Sağlık Bakanlığının belirlediği usul ve esaslar çerçevesinde sağlık hizmeti veren bütün kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek kişiler ve özel kuruluşlar sorumludur. Her kurum ve kuruluşta bildirimlerin takibi ve yapılmasından sorumlu bir birim veya sağlık personeli belirlenir. Kurum ve kuruluşlar konu ile ilgili kişilerin isimlerini İl Sağlık Müdürlüklerine bildirir, kişilerin değişmesi durumunda İl Sağlık Müdürlüklerine bilgi vermesi açıkça belirtilmesine rağmen Turgut Özal Tıp Merkezi yönetimi neden gizleme gereği duydu merak konusu oldu.

YANITSIZ SORULAR MUHATTAPLARI TARAFINDAN CEVAPLANACAK MI?

34 kişi neden zehirlendi?

Ne tür virüs taşıyor bu hastalar?

Zehirlenme yada virüs ne şekilde bulaştı?

İnşaat alanında zehirli madde mi var?

İşçilerin aynı inşaat firmasında çalışıyor olması doğru mu?

34 kişi "bildirimi zorunlu olan bir bulaşıcı hastalık mı" taşıyor?

10 kişi nasıl sağlığına kavuştu ve taburcu edildi?

Karantinaya alınan vakalardan "Sağlık İl Müdürlüğü" neden haberdar edilmedi?

Vakalar, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Yaşar Bayındır'ın Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevinden istifa etmesinde etken oldu mu?

Bölgede (TOKİ) inşaat alanında karantina altına alınması gerekmez mi?

Sağlık Bakanlığı Yönetmenliğini hiçe sayan Turgut Özal Tıp Merkezi yönetimi hakkında yasal işlem başlatılacak mı?

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ve TIP Fakultesi Dekanlığı hakkında savcılık soruşturma açacak mı?

Toplum sağlığını ilgilendiren bu durumda Malatya Valiliği hangi yol haritasını izleyecek?

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber