Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 03 Temmuz 2019 - 14:00 Yorum: 0

Malatya'da Türkiye’nin en genç kadın profesörü

Kimya alanında Türkiye’nin en genç kadın profesörü Gümüşhane Üniversitesinde görev yapan 34 yaşındaki Malatya'lı Duygu Özdeş oldu.

Malatya'da Türkiye’nin en genç kadın profesörü

Kimya alanında Türkiye’nin en genç kadın profesörü Gümüşhane Üniversitesinde görev yapan 34 yaşındaki Malatya'lı Duygu Özdeş oldu.

Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Başkanı olan Özdeş, 2012 yılından itibaren Gümüşhane Üniversitesinde görev yapıyor.

Aslen Malatyalı olan Özdeş, 2007 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden ikincilikle mezun olmuş, yüksek lisans yapmadan Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı’nda doğrudan doktora programına başlamış ve 2012 yılında Yüksek Onur öğrencisi olarak mezun olmuştu.

2012 yılında Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak atanan Özdeş, 2014 yılında doçentlik sınavından başarılı olarak Kimya alanında Doçent ünvanı almasının ardından 2019 yılı Mayıs ayında aynı birime Profesör olarak atandı ve halen bu kadrodaki görevine devam ediyor.

Fen Bilimleri alanlarında yayın yapan dergilerin tarandığı index olan Science Citation Index (SCI) ve SCI-Expanded kapsamındaki dergilerde yayımlanmış 42 adet bilimsel makalesi, ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış 2 adet makalesi, uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan 21 adet yurt dışı bildirisi ve ulusal bilimsel toplantılarda sunulan 60 adet yurt içi bildirisi bulunan ve bilim adamlarının üretkenliğini ve o üretkenliğin niteliğini ölçen indeks olan H-indeksi 20 olan Prof. Dr. Duygu Özdeş’in yaptığı çalışmalara yerli ve yabancı araştırmacılar tarafından toplam 2 bin 47 adet atıf yapıldı.

Prof. Dr. Duygu Özdeş’in danışmanlığını yaptığı tamamlanmış 5 adet ve devam eden 1 adet Yüksek Lisans tezi bulunurken, 10 adet bilimsel araştırma projesinde de yönetici ve araştırmacı olarak rol aldı. 

SCI ve SCI-Expanded kapsamındaki dergilerde 105 adet makale hakemliği, diğer uluslararası dergilerde 6 adet makale hakemliği ve 1 adet uluslararası proje hakemliği mevcut olan Özdeş, 2012-2017 yılları arasında Gümüşhane Meslek Yüksekokulunda Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

Prof. Dr. Duygu Özdeş, 2014 yılından itibaren Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanlığı görevini ve 2018 yılından itibaren de Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Başkanlığını yürütüyor.

 

Kaynak: gumushane.gen.tr

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber