Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
Sami Er
Türkiye 24 Temmuz 2017 - 14:23 Yorum: 0

Malatya’daki küçük sanayi siteleri taşınıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da çalışanından işverenine herkesin merakla beklediği küçük sanayi sitelerinin kent dışına taşınma...

Malatya’daki küçük sanayi siteleri taşınıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da çalışanından işverenine herkesin merakla beklediği küçük sanayi sitelerinin kent dışına taşınma uygulamasına ilişkin atılacak adımları anlattı.

Daha önce Bakan Tüfenkci ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün Malatya ziyaretinde gündeme gelen küçük sanayi sitelerinin taşınması olgunluk kazanırken, konuya ilişkin değerlendirme yapan Bakan Tüfenkci, Malatya'daki küçük sanayi sitelerindeki iş yeri ve çalışan sayılarını vererek, hangi sanayi sitelerinin taşınacağını açıkladı. Malatya'da toplam 9 sanayi sitesinde 2 bin 648 iş yeri bulunduğunu, bu iş yerlerinden 2 bin 316'sının dolu, 332'sinin boş, çalışan sayısının ise toplamda 7 bin 10 olduğunu aktaran Bakan Tüfenkci, "Bilindiği üzere Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair düzenleme Haziran ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilerek, yasalaştı. Üretim Reform Paketi de dediğimiz bu kanunun içerisinde sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması söz konusu. Uygulama kapsamında ilk etapta 9 ilde 10 sanayi sitesi taşınacak. Malatyamızın da içinde bulunduğu listede, Isparta, Kastamonu, Düzce, Elazığ, Rize, Sivas, Bursa ve Tokat yer alıyor. Malatya'da Özsan Sanayi Sitesi, Küçük Sanayi Sitesi, 100. Yıl ve 50. Yıl Sanayi Sitesi, Şirolular, Uğur, Ağaç sanayi Sitesi, Arapgir, Doğanşehir Sanayi Siteleri olmak üzere 8 sanayi sitemiz bulunuyor. Bizim hedefimiz bu 8 sanayi sitesinden 6'sını taşımak. Özsan Sanayi Sitesi, Küçük Sanayi Sitesi, 100. Yıl ve 50. Yıl Sanayi Sitesi, Şirolular, Ağaç Sanayi Sitesini taşımayı planlıyoruz. İsterlerse Uğur Sanayi Sitesini de taşıyabiliriz" şeklinde konuştu.

6 sanayi sitesinde 6 bin 872 çalışan ile 2 bin 198 dolu iş yeri bulunduğunu kaydeden Tüfenkci, "Kapsamlı bir süreç olacak ve hükumetimizin aldığı karar doğrultusunda kredi desteği ile bu sanayi sitelerinin taşınmasını sağlayacağız. Malatya'da Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğümüz bu doğrultuda bir çalışma hazırlıyor. Yine Valiliğimiz, Belediyemiz, sanayi sitelerimizin yöneticileri de bu taşınma için ön hazırlık yapıyor. Bu taşınma işlemini sağladığımız takdirde, kent içi trafik yoğunluğunu azaltacağız, bu sanayi siteleri için transit geçiş güzergahlarında ulaşılabilir ve erişilebilir alanlar oluşturacağız. Çalışanından, işverenine küçük sanayi sitelerimiz için elzem ihtiyaç bu konu inşallah Malatya'mızın da gündeminden çıkacak" ifadelerini kullandı.

Sanayi sitelerinin nereye taşınacağı hakkında da bilgi veren Tüfenkci, "Sivas yoluna cepheli Altay Kışlası arazisi, Kuzey Çevre Yolu ile Dilek yolunun kesiştiği alan ve Battalgazi Malet kavşağının olduğu alan da Kuzey çevre yolu ile bağlantı oluşturacak şekilde bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak, kentin dengeli olarak doğu yönünden de gelişimini sağlamak amacıyla Kentsel Servis Alanı olarak düşünülüyor. Bu alanlar masadaki seçeneklerimiz arasında. 16 Nisan Referandumundan sonra Bilim Sanayi Bakanımız Faruk Özlü ile Malatya'ya yaptığımız ziyarette de Küçük Sanayi Sitesi ve Öz Malatyalılar Sanayi Sitesinin Altay Kışlası arazisine taşınması hususundaki talepleri almıştık. Bu doğrultuda gerekli adımları atarak, sanayicilerimizi daha modern yapıların yer aldığı bir alana taşıyacağız inşallah" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber