Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 28 Eylül 2015 - 19:02 Yorum: 0

Malatya'daki okullarda ilk ders zili çaldı

Malatya'da 11 bin 561 öğretmen ve 168 bin 449 öğrenci ders başı yaptı

Malatya'daki okullarda ilk ders zili çaldı

2015-2016 Eğitim- Öğretim döneminin başlaması nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı beraberinde Yeşilyurt Selahattin Eyyubi İlkokulu Müdürü, Sınıf Öğretmeni ve okul öğrencilerini temsilen iki öğrenci ile birlikte Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı Makamında ziyaret etti.

      Vali Kamçı, kendisini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdürü, Öğretmen ve öğrencilere ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti. Öğrencilerde kendilerini kabul etmesinden dolayı Vali Kamçı’ya teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

      Vali Kamçı, 2015–2016 Eğitim - Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, eğitim camiasına ve öğrencilere başarılar dileyerek, öğretmen ve öğrencilere hediye verdi. Vali Kamçı, “Çok çalışan görevini yapan demektir. Bu ülkede söz sahibi olacak sizlersiniz. İnşallah başarılarınızla bu ülkeyi bugünkü durumundan çok daha iyi noktalara getireceğinize inanıyorum. Sizlerden her zaman başarı bekliyorum.” dedi.

      Öğrencilerin ziyaretinin ardından Yeşilyurt Begüm Kartal ilkokulunda düzenlenen törene katılan Vali Kamçı burada yaptığı konuşmada”


              Değerli Konuklar!

      Bilginin çeşitlendiği, kolay ulaşılır hâle geldiği, hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşamaktayız. Artık teknoloji ve iletişimin hızına uyum sağlamanın, olumsuzluklardan uzak kalabilmenin yolu iyi bir eğitim almaktan geçmektedir. Okul ve ailenin sağlıklı işbirliği teknolojinin nimetleriyle birleştirilip üzerine öğrencilerimizin gayretli çalışmaları da eklendiğinde, gelişen dünyaya ayak uydurmak çok daha kolay olacaktır.

               Kıymetli Öğretmenler!

      Hayatın küçük bir kopyası olan okulda öğrencilerin rol modeli sizlersiniz. Ahlak temelli bir eğitim binası tesis etmek ve böylelikle geleceğimizi teminat altına almak hususunda en önemli görev sizlere düşmektedir. Karşılaşacağınız aksaklıkları sağduyu ve hoşgörü ile çözüme ulaştırdığınızda, milli hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğimizden şüphem yoktur. Başöğretmen Atatürk’ün ifade ettiği gibi “yeni neslin sizlerin eseri olacağını” bir an olsun unutmayacağınıza inancım tamdır.

                 Sevgili Öğrenciler!

        Sağlıklı düşünen, bilen, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız. Okulunuzun bütün imkânlarından istifade ediniz. Öğretmenlerinizden en iyi şekilde faydalanınız ve mutlaka düzenli çalışınız. Başarıya ulaşmak istiyorsanız düzenli, programlı ve disiplinli çalışmaktan başka seçeneğiniz olmadığını aklınızdan çıkarmayınız.

        Bu duygu ve düşüncelerle 2015/2016 Eğitim Öğretim Yılının eğitim camiamıza, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlar getirmesini, ülkemizin gelişmesine katkılar sağlamasını temenni ediyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

        Dördüncü sınıf öğrencilerine ders kitaplarının dağıtımının ardından İtfaiyecilik haftası dolayısı ile de birinci sınıf öğrencilerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca hazırlanan çeşitli materyallerin dağıtımına da katılan Vali Kamçı Öğretmen ve Öğrencilere başarılara dileyerek okuldan ayrıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber