Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Mart 2015 - 16:03 Yorum: 0

Malatya'daki trambüs yangını

Yangının kontaktör arızasından kaynaklandığı bildirildi

Malatya'daki trambüs yangını

MALATYA (AA) - Malatya'da 4 gün önce trambüste çıkan yangının kontaktör arızasından kaynaklandığı bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 10 trambüsten 4407 numaralı araçta 15 Mart'ta saat 22.26'da İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi durağında yangın çıktığı anımsatıldı.

Bu trambüsün yangının ardından hizmetten çekildiği belirtilen açıklamada, yangınla ilgili tüm teknik incelemelerin yapılması amacıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığınca kurulan araştırma komisyonunun çalışmaları neticesinde, hat koruma fonksiyonlarının işletme senaryosuna uygun çalıştığının ve trafo tarafında herhangi bir sorun olmadığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bağımsız kuruluşların hazırladığı raporlar, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan teknik inceleme komisyonu tarafından detaylı olarak incelenmiş, meydana gelen menfi olayın yanan araçtaki kontaktör (elektrik devrelerini açıp kapamaya yarayan elektromekanik bir alet) arızasından kaynaklandığı ve diğer tüm araçlar üzerinde yapılan kapsamlı inceleme sonucunda bu arızanın sadece ilgili araca özgü olduğu tespit edilmiştir. Tüm havai hat sistemi, trafo ve trambüs araçları, iki yıl boyunca her türlü sorun ve arızaya karşı yüklenici firma garantisinde olup, meydana gelen hasarın tamamı yüklenici firma sorumluluğundadır. Yanan aracın yerine yeni araç üretimiyle ilgili çalışmalar ivedilikle başlatılmış olup, araç en kısa sürede teslim edilecektir."

Yangında kopan havai hattın onarımının tamamlandığı ve enerji verilerek testlerinin yapıldığı belirtilen açıklamada, "Havai hatta araçların çalışmasına engel bir durum kalmadığından toplu ulaşım alanında Türkiye'ye örnek olacak trambüs hizmetimiz için test sürüşlerine devam edilecektir" ifadelerine yer verildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber