Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mayıs 2016 - 15:07 Yorum: 0

“Malatya’dan Aliya’ya Mektup” Yarışması Düzenlenecek

Malatya Kitap Fuarı kapsamında Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç adına Mal..

“Malatya’dan Aliya’ya Mektup” Yarışması Düzenlenecek

MALATYA (İHA) Malatya Kitap Fuarı kapsamında Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç adına Malatya’dan Aliya’ya mektup isimli yarışma düzenlenecek.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Gaziantep Valiliği ile birlikte organize edilecek olan Malatya Kitap Fuarın 5’incisinde, temanın Aliye İzzetbegoviç’in belirlendiğini ifade etti. Fuar kapsamında Bosna Herkes’in ilk Cumhurbaşkanı Aliye İzzetbegoviç için mektup yarışması düzenleneceğini anlatan Akın, “Özellikle bu yıl bu temayı belirlememizi bir sebebi gerçekten farklı bir lider tipi olan Aliya İzzetbegoviç ile Bosna mücadelesini tanıtmak. Bu çerçevede özellikle gerek fuar alanında gerekse de okullarda okullarımıza yapmış olduğumuz söyleşilerde bu tür etkinliklerimize katılan yazarlarımızın ve düşünürlerimizin 15 -10 dakikalık bir süre ile Aliya İzzetbegoviç’i tanıtmalarını istedik. Böylece toplumsal alanda da bir duyarlılık oluşturmayı hedefliyoruz. Bu açıdan da Aliya İzzetbegoviç ile alakalı olarak düzenlemiş olduğumuz Malatya’dan Ali’ye Mektup Yarışması ve aynı zamanda yine ayrı olarak Aliya’yı anlatan ve Aliya’nın kendini ifade ettiği düşüncelerini ifade ettiği, Aliya İzzetbegoviç adına Büyükşehir Belediyemiz Ahmet Çakır bir hediyesi olarak da bir kitap basımı gerçekleşti” diye konuştu.
10 Mayıs’ta Aliya İzzetbegoviç’i tanıtmak amacıyla özel bir gece düzenleyeceklerini anlatan Akın, “Aliya izzetbegoviç’in tanıtan ve özellikle Aliya izzetbegoviç’in mücadelesi sırasında kendisini arkadaşları olan ve ailesinden olan yakınlarını fuara davet etti. İnanıyoruz ki gerçekten Aliya’nın düşüncesi, kişiliği ve Bosna-Hersek’in mücadelesi gerektiği bir şekilde algılanır ve bundan da toplumsal olarak da çok ciddi anlamda dersler çıkarırız” şeklinde konuştu.
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği Doç. Dr İlhan Erdem de, yarışmada Düzenleme Kurulu Başkanı olarak görev yaptığını bildirdi. İzzetbegoviç’in medeniyetimizin önemli şahsiyetlerinden biri olduğunu ifade eden Erdem, bu nedenle kitap fuarında tematik kayda değer bir takdiri hak ettiğini dile getirdi. Yarışma isminde ismiyle hitap edilmesinin merhum Cumhurbaşkanını ne kadar içselleştirildiğinin göstergesi olduğunu söyleyen Erdem, “Aliya İzzetbegoviç Bosna mücadelesinin önemli şahsiyetlerinden biridir. Savaştan sonra da kısa süren hayatında Bosna’yı imar noktasında ciddi çabalar yapmıştır. Başta dikkat ederseniz Aliya’ya mektup bir kişiye ismiyle hitap etmek Bizim kültürümüzde ne ifade ediyor malumunuzdur. Bu ne kadar içselleştirdiğimiz ne kadar önemsediğinizi ne kadar bize ait olduğunu bize arkadaş dost olduğunu gösteren bir hitap şekli. Soy ismi de değil de ismiyle bu yarışmayı böyle sıradanlaştırmak çok manidardır. Çünkü bizden biri arkadaşımız dostumuz bizden ailemizden birisi. Bu yüzden yaşantısını halkımıza toplumumuza öğrencilerimize benimsetmek mutlaka takdire şayan bir durum olacaktır" dedi. Mevlana İmam Hatip Ortaokulu Türkçe öğretmeni Mahmut Karaaslan ise yarışmada lise, üniversite ve genel olmak üzere 3 kategori bulunduğunu açıkladı. Yarışmaya 3 sayfaya kadar mektupla katılmanın mümkün olduğunu bildiren Karaaslan, “Fuar boyunca Fuar alanında oluşturduğumuz kutulara mektuplarını atabilecekler. İsteyenler elektronik ortamda da başvuru yapabilecek. Fuar kapandıktan sonra da 15 gün daha elektronik ortamda başvurularınız devam edecek. Yarışma 20 Mayıs’tan sonra değerlendirmeye alınacaktır. Yarışma değerlendirmesi 4 öğretim görevlisi 4 öğretmen arkadaştan oluşuyor. Yarışma sonuçları 30 Haziranda Fuarcılık Kültür A.Ş internet sitesinde duyurulacak” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber