Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Mart 2017 - 20:02 Yorum: 0

Malatya’dan Çanakkale’ye pedal çevirecekler

Yıldönümü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası kapsamında, “Ecdadımızın İzinde” projesi" ile 2 gün sürecek bisiklet turu start aldı.

Malatya’dan Çanakkale’ye pedal çevirecekler

Bisiklet tutkunları, Çanakkale’de şehitlikleri ziyaret ederek, Malatya’dan götürülecek topraklar Malatyalı şehitlerin kabrine bırakacak.

Yeşilyurt Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu tarafından organize edilen bisiklet turu, düzenlenen uğurlama töreni ile start aldı. Yeşilyurt Kent Konseyi Binası önünde düzenlenen törene Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici de yer ile Çanakkale gezisinde katılacak olan 25 bisiklet sporcusu katıldı.

Aynı zamanda Yeşilyurt Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu üyesi olan Türkiye Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici, törende yaptığı konuşmada Malatya’da bisiklet sporunun yaygınlaşmasına ciddi destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti.

"Malatya toprağı Çanakkale’de yatan şehitlerin kabrine bırakılacak”

Ekici, Malatya’dan götürecekleri toprakları Çanakkale’de yatan Malatyalı şehitlerin kabrine bırakacaklarını ifade ederek, "Malatya’da bisiklet sporunun geliştirilmesi ve yaygınlaşması için Yeşilyurt Kent Konseyi ile birlikte yoğun bir mesai yapıyoruz. 25 kişiden oluşan bisiklet tutkunlarıyla birlikte Çanakkale’deki şehitliklerimizi ve tarihi mekanları gezeceğiz. Ayrıca Malatya’dan götüreceğimiz toprakları Malatya’ lı şehitlerimizin kabrine bırakıp, dua edeceğiz” dedi.

"102 yıl önce Haçlı’ya işgal izni vermedik"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise Çanakkale ruhunun çok iyi anlaşılması için sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yanı sıra geziler düzenlemeye ayrı bir önem verdiklerini ifade etti. Başkan Polat, “102 yıl önce tüm imkansızlıklara ve zor şartlara rağmen vatan savunmasını sonuna kadar yapan atalarımız, ’Çanakkale geçilmez’ diyerek Haçlı zihniyetinin Anadolu topraklarını işgal etmesine müsaade etmedi. 1915 yılında eğer Çanakkale geçilmiş olsa idi Anadolu toprakları tamamen işgal edilecek ve özgürlüğümüz kalmayacaktı. Tüm şehitlerimizi saygıyla yad ediyorum. Çanakkale ruhunun özellikle gençlerimiz tarafından çok iyi anlaşılması lazım. Biz de elimizdeki imkanları sonuna kadar zorlayarak Çanakkale başta olmak üzere kahraman ecdadımızın tarih yazdığı mekanlarımıza yönelik geziler düzenliyoruz” dedi.

Çanakkale gezisine katılan sporculara iyi yolculuklar temennisinde bulunan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “18 Mart Şehitler Haftası dolayısıyla düzenlenen Çanakkale gezi programına Kent Konseyimizin Bisiklet Çalışma Grubundan toplam 25 kardeşimiz katılacak. Çanakkale’deki 200 kilometrelik tarihi mekanları ve şehitlerimizin bulunduğu kabirleri ziyaret edecekler. Malatya’dan götürülecek olan topraklarımızı Malatyalı şehitlerimizin kabirlerine bırakacaklar. Çanakkale bizim için bambaşka anlamlar içeriyor.1915 yılında dönemin tüm zor şartlarına rağmen vatan aşkı ve iman gücüyle savaşan ecdadımızın iz bıraktığı bu tarihi kentimizin tüm vatandaşlarımız tarafından incelenmesine önem veriyoruz. Çanakkale ruhunun çok iyi anlaşılması ve kavranması lazım. Bu anlayış doğrultusunda bu organizasyonu yapıyoruz. Gençlerimiz pedal çevirerek o tarihi yerleri soluyacaklar" dedi.

Bisiklet sporunu desteklemenin kendileri için görev olduğunu ifade eden Polat, bisiklet turizmi ve sporunun yaygınlaşması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bisiklet yolları ve yapılan organizasyonlara verilen desteklerin devam edeceğini söyledi.

Start verildi

Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bisikletçilerle toplu fotoğraf çekti. Çanakkale bisiklet gezisinin startı Yeşilyurt Kent Konseyi Binası önünde verildi. Pedallara asılan sporcular, Yeşilyurt Belediyesi Yeşil Hilal Projesi içerisinde yer alan ‘15 Temmuz Milli İrade Anıtı’ etrafında yapımı tamamlanan bisiklet yolunda Çanakkale’ye doğru pedal çevirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber