Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mart 2015 - 11:58 Yorum: 0

Malatya'dan kısa kısa

Malatya Büyükşehir Belediyesi olası sağanak yağış uyarısı dolayısıyla kriz masası oluşturdu

Malatya'dan kısa kısa

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan sağanak yağış uyarıları dolayısıyla kriz masası oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından aralarında Malatya’nın da olduğu bazı illerde şiddetli sağanak yağış uyarısı yapılmasının ardından, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kriz Masası, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen Başkanlığı’nda toplandı.

Toplantıya, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ve Maski Genel Müdürlüğüne bağlı daire başkanları katıldı.

Genel Sekreter Arif Emecen, sağanak yağış uyarısı nedeniyle şehir merkezi ve ilçelerde herhangi olumsuz bir durum yaşanmaması için önceden gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz Alt Yapı ve Koordinasyon, Fen İşleri ve İtfaiye Dairesi Başkanlıkları ile MASKİ Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili tüm daire başkanlıklarımız ve şube müdürlüklerimiz sahada gerekli tedbirleri aldı. Merkezde yağmur drenaj kanallarına ait mazgalların genel temizliği yapılırken, özellikle ilçe ve ilçelere bağlı mahalle yollarında oluşabilecek heyelan ve sele karşı yol ekiplerimiz hazır bekletiliyor" ifadelerini kullandı. 

Yağışlar sona erene kadar ekiplerin sahada olacağını aktaran Emecan, vatandaşların herhangi olumsuz bir durumla karşılaştıklarında belediyenin 444 51 44 numaralı telefonunu arayarak yardım isteyebileceklerini bildirdi.

 

- Hava kalitesi LED ekranlardan görülecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kent içine, Malatya’nın hava kalitesini an itibariyle vatandaşların bilgisine sunan iki LED ekran yerleştirdi. 

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından verilen bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’da hazırlanan Hava Kalite İndeksi’ndeki Malatya’nın hava kalite raporu, LED ekranlar aracılığıyla vatandaşların bilgisine sunuldu. 

Bölgede ilk defa uygulanan sistem sayesinde, vatandaşlar Malatya’nın hava kalitesini an itibariyle Dede Korkut Lokantası önündeki ve Kernek Meydanı’ndaki ekranlardan görebilecek.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen uygulama sayesinde, kamuoyunu bilgilendirme ve hava kalitesini koruma bilincinin oluşması hedefleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber