Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Malatya'dan kısa kısa

MALATYA (AA) - Malatya'da 950 öğrenci, Çanakkale Savaşı'nı konulu "Son Mektup" filmini izledi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi...

Malatya'dan kısa kısa

MALATYA (AA) - Malatya'da 950 öğrenci, Çanakkale Savaşı'nı konulu "Son Mektup" filmini izledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Strateji ve Hibe Projeleri Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen SODES Projesi kapsamında, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı semt konakları ve eğitim merkezlerinde kurslara katılan 950 ortaokul öğrencisi sinemaya götürüldü. .

Eğitim merkezlerinden otobüslerle sinemaya taşınan öğrenciler, "Son Mektup" filmini izledikten sonra evlerine bırakıldı.

- "Barış Ressamı" oyunu sahnelendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (MBŞT) tarafından Mavi Marmara gemisinde yaşamını yitirenler anısına Dünya Tiyatrolar Günü'nde "Barış Ressamı" adlı oyun sergilendi. 

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonunda sahnelenen, MBŞT Genel Sanat Yönetmeni Burak Gün'ün yazıp yönettiği tek perdelik drama oyununda, 1978 yılında Filistin'de yaşanan bir olay anlatılıyor.

Oyunda, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınıp sorgulanan ve aslında bir ressam olan "Muaz" adlı bir Filistinli'ye yapılan işkenceler canlandırılıyor. 

- Yeni evlenen çiftlere hediye

Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni evlenen çiftlere, İslam ilmihali ve kahve fincan takımı hediye ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Nezaket Sönmez ile Basri Aytemiz çiftinin nikahını kıydı.

Çakır, burada yaptığı konuşmada, toplum olarak en büyük hazinenin aile olduğunu, her zaman ifade ettiklerini belirtti.

Aileye verdikleri önemin bir göstergesi olarak da yeni evlenen genç çiftlere hediyeler vermek istediklerini dile getiren Çakır, "Bu amaçla hazırladığımız proje kapsamında 'Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var' diyerek kültürümüzün bir parçası olan kahve fincanı takımı ile aile kültürünün inançlarımıza uygun bir şekilde sürdürülmesi için İslam ilmihali hediye ediyoruz. Nesil emniyetimiz için aile kurumuna sahip çıkmamız ve evlilik süreçlerini kolaylaştırmamız lazım" ifadesini kullandı.  

Çakır, nikah töreninin ardından genç çifte hediyelerini vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber