Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Nisan 2016 - 17:32 Yorum: 0

Malatyalı Berber Ve Kuaförler Tarih Yazdı

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından ilk kez oluşturulacak Milli Takım için, 25-26 ..

Malatyalı Berber Ve Kuaförler Tarih Yazdı

MALATYA (İHA) Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından ilk kez oluşturulacak Milli Takım için, 25-26 Nisan tarihleri arasında Ankara’da yapılan finallere katılan Malatyalı kuaför ve berberler, milli takıma seçilerek tarih yazdı.
Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından ilk kez oluşturulacak 7 kişilik Milli Takım için 7 bölge, 11 ilde ’Türkiye Kuaförünü Seçiyor’ sloganıyla düzenlenen yarışmalara katılan ve Diyarbakır bölgesindeki yarışma sonucu finallere kalan 4 Malatyalı berber ve kuaförden 3’ü Ankara’da yapılan finalde Milli Takıma seçilerek büyük bir başarıya imza attı. Ankara’daki finalde Malatyalı kadın kuaförlerden Yurdaçam Salman Türkiye birincisi olarak salon topuzunda Milli Takıma seçilirken, Yıldız Sarıdoğan tesettür, Kemal Sülük ise erkek berberliği kategorisinde Milli Takıma seçildi.
Malatya olarak Milli Takıma oyuncu göndermekten dolayı büyük bir gurur yaşadıklarını söyleyen Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, “Biz finallere katılmadan önce Ankara’da tarih yazacağız demiştik ve bugün verdiğimiz sözü tuttuk. Ankara’da büyük bir tarih yazarak Malatya’ya döndük” diye konuştu. Malatyalı kuaförler ve berberlerin Malatya’dan gelip finale katılan berber ve kuaförlere destek vermesinin kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Başkan Toptaş, “Bu Malatya’da berber ve kuaför camiasının birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösterir” ifadelerini kullandı. Toptaş, konuşmasında, 2 yıl sonra yapılacak olan finallerin Malatya’da yapılma olasılığının da yüksek olduğunu söyleyerek, “Biz bu konuyu federasyonumuz ile görüştük inşallah yüzde 90 bu iş tamam” şeklinde konuştu.
Ankara’daki finalde Türkiye Birincisi olan kadın kuaför Yurdaçam Salman ise büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek, “Birincilik hem benim için hem de Malatya için büyük bir onurdur. Ben, özellikle Malatya adına çok mutlu oldum. Çünkü Doğu’nun artık bazı şeyleri aşması gerekiyor. Batı genelde bu konularda kendini çok fazla aydın görüyor. Oysaki bizim Doğu’da da bu gibi güzellikler var ve biz başkanımız sayesinde bunları gün yüzüne çıkardık. İnşallah 2 yıl sonra yapılacak seçmelere de çok güzel arkadaşlarımız katılacak. Şimdilik Malatya’yı ben temsil edeceğim, 2 yıl sonra da diğer arkadaşlarımız temsil edecek” dedi.
Ailesinin ilk başlarda yarışmayı kazanacağına inanmadığını söyleyen Salman, “Kızım yarışmada derece elde edeceğime inanıyordu ama birinci olacağıma inanmıyordu zaten eşim de ilk başlarda beni finallere inanarak göndermedi. Finallerde birinci olduğum da onlar bile şaşırdı. Çok mutlu oldular” ifadelerini kullandı.
Milli Takıma seçilen erkek berber Kemal Sülük de 1 yıl boyunca hazırlanarak finallere katıldığını ve çok mutlu olduğunu aktardı.
Konuşmasında erkek berberlere de tavsiyelerde bulunan Sülük, “Bence herkes bir sonraki dönemde yapılacak olan Milli Takım seçmelerine hazırlansın. Benden destek almak isteyen herkese de destek vermeye hazırım” diye konuştu.
Milli Takıma seçilen bir diğer kadın kuaför Yıldız Sarıdoğan ise gururlu olduğunu anlatarak, “Finallere inanarak gittim ve mükâfatını da aldım. Desteği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, Milli Takıma seçilen berber ve kuaförlere plaket takdim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber