Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Ağustos 2015 - 15:44 Yorum: 0

Malatyalı Şehit yüzbaşının yarbay ağabeyi isyan etti

Şehit yüzbaşının yarbay ağabeyi isyan etti: Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor

Malatyalı Şehit yüzbaşının yarbay ağabeyi isyan etti

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakoluna düzenlenen terör saldırısında şehit olan Malatyalı Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, Osmaniye'de defnedildi. Şehidin kendisi gibi asker olan Yarbay ağabeyi Mehmet Alkan törene üniformasıyla katıldı. Yaşananlara isyan eden şehidin ağabeyi kardeşinin tabutuna sarılarak, "Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor" dedi.



Şehit Alkan'ın naaşı, Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak, Fatih Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınması ve okunan duanın ardından Alkan'ın cenazesi, törenin düzenleneceği Envar-ül Hamit Camisi'ne taşındı.



Törene katılan protokol üyeleri ve askeri yetkililer, şehidin babası Hasan, ağabeyleri Jandarma Yarbay Mehmet Alkan ile Astsubay Başçavuş Mustafa Alkan'a taziye dileklerini iletti. Şehidin ağabeyi Jandarma Yarbay Alkan, törene üniformasıyla katıldı.

 

YARBAY AĞABEY İSYAN ETTİ: KATİLİ KİM

Şehidin Jandarma Yarbay ağabeyi Mehmet Alkan, kardeşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna 'Alim' deyip sarılarak, "Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor" dedi.

 

Şehidin ağabeyi alandan ayrılırken de ‘Şehit olmak istiyorum’ diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a tepki göstererek, “Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de şehit olmak istiyorum diye bir şey yok. PKK’ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan’a yardım edenler de kahrolsun.” diye konuştu. Yarbay Alkan’ı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara polis aracına bindirerek alandan uzaklaştırdı.

Şehidin babası ve ağabeyleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı namazın ardından Asri Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Haber Kaynağı: HÜRRİYET
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber