Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Eylül 2014 - 14:35 Yorum: 0

Malatyalı STK'lardan “Yeşil Alan” projesine destek

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Platformu’nun düzenlediği toplantıya katıldı.

Malatyalı STK'lardan “Yeşil Alan” projesine destek

MALATYA/BATTALGAZİ - Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği  Platformu’nun düzenlediği toplantıya katıldı.

Öğretmenevi’nde kahvaltılı düzenlenen toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sayın, Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği Başkanı Mehmet Emin Kurtulmuş, Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği 2. Başkanı Mehmet Doğan, platforma üye derneklerin temsilcileri katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çekerek, “Şehrin eğer dizaynı yapılacaksa, şehrin sivil toplum örgütleri ile, kanaat önderleri ve ortak akıl ile dizayn edilmelidir.  Battalgazi’ye biz geldik. Ulu Cami’nin ayağa kaldırılmasında hakikaten büyük gayretler gösterdik. Bazen size destek olması gereken insanların, köstek olduğunu görüyorsunuz. Sizler her dediğinizi her zaman yapamıyorsunuz. Ama bıçak kemiğe dayanınca karşımızda kim olursa olsun, bu böyle olacak diyeceğiz, sizlerle beraber” diyerek birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. Malatya Projesi olan ve Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya’ya kazandırılmak istenen yaklaşık 200 dönümlük “Yeşil Alan” projesinin önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, “Bir şehir parkımız yoktur. Şehrin nefes alacak yeri yoktur. Yani şair şiirini yazabilecek ruh esintisini orda alacak.  Edebiyatçı orda alacak. Dolayısıyla bu şehir hepimizin ve ortak değerimizdir” diyerek, “Yeşil Alan” projesi ile ilgili önemli gelişmelerin olduğunu söyledi.   

 

Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği Basın Sözcüsü Ahmet Aygün ise, Battalgazi ilçesinin diğer ilçelere göre konum ve yoğunluk itibari ile önemli bir merkez olduğunu belirterek, yeni Battalgazi’nin İstanbul’un Eminönü, Fatih’i ve Taksim’i gibi öneme sahip olduğunu kaydetti. Malatya Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Niyazi Tan ise, Battalgazi ilçesinin tarihi ve kültürel öneminin yanında, yeni dönemde konumu itibari ile Malatya için önemli olduğunu söyledi. TİMAV Malatya Şube Başkanı Mikail Çirkin’de, gençliği kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için parklara kitap kafe türü mekanların oluşturulması gerektiğini söyledi. Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Adil Akkoyunlu ise, sivil toplum kuruluşları ile istişarenin önemine dikkat çekerek, bu toplantıların belirli aralıklarla yapılması temennisinde bulundu. Din Görevlileri Derneği Başkanı  Abdulkadir Ateş’de, belediyelerde imamlara danışmanlık görevi verilmesi talebinde bulundu. Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği 2. Başkanı Mehmet Doğan’da, yapılan bazı güzel hizmetlerin itibarsızlaştırma yöntemi ile gölgelendiğini belirterek, “İslam düşmanları, vatan ve millet düşmanları bizi itibarsızlaştırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve yapıyorlar. Onlar görevlerini yapıyorlar. Birde bizim kendi aramızda birbirimizi itibarsızlaştırmak gibi hallerimiz oluyor. Bu çok kötü” diye konuştu.

Toplantıya katılan diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri de, istişareye önem verdiklerini belirterek, “Yeşil Alan” projesine destek olduklarını kaydettiler.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber