Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Ağustos 2014 - 17:00 Yorum: 0

Malatyalı yine bakan oldu!

Müneccim olmak gerekmiyordu, bugün açıklanacak kabine de Malatyalı milletvekillerine bakanlık verilmeyeceğini bilmek için.

Malatyalı yine bakan oldu!

Müneccim olmak gerekmiyordu, bugün açıklanacak kabine de Malatyalı milletvekillerine bakanlık verilmeyeceğini bilmek için.

5 seçimi geride bıraktı Malatya, tam destek verdiği AK Parti’ye.

Gelecek seçim ne olur şimdiden yazmak için çok erken.

Gelelim Malatyalıların hükümetlerde yer almayıp yalnızca bakan olduğuna…

Fazla geriye gitmeyeceğim, 2014 yer seçileri önce yani 2013 Nisan’ına, Malatya Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin ve Esnaf Sanatkârlar Kredi Kooperatifleri Başkanı Ali Evren Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ver yansın açıklamalar, yapılan hizmetlerden memnun olmadıklarını Çakır’ın bu işi beceremediğini söylüyorlardı…

Aradan geçen kısa süre zaman zarfında bu açıklamaların tam tersini yapmaya dillendirip, Çakır’ın tam destekçisi oldukları beyan etmeye başladı.

Gelelim Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TSO Seçimleri öncesi ve sonrası AK Parti’nin destekçisi olduğunu her platformda dile getirdi. Ve hala da devam ediyor.

Malatya’da kepenkler bir bir ardına kapanırken, 300’ün üzerinde fabrika barındıran Organize Sanayi Bölgelerinde % 40 kapasitenin üzerinde üretim yapılamazken, Malatya’nın nabzını tutması gereken gerekirse acil müdahalede bulunması gereken ESOB ve TSO AK Parti’den “çok şükür halimize” diyerek Başbakan’dan Bakanlardan bir talepte bulunmazsa, şaşırmamak gerekir.

Malatya ‘yı batı illeri ile değil de artık doğu ve güneydoğu illeri ile kıyaslar olduk ki deyim yerindeyse saçmalık.

Malatya dışında, doğu ve güneydoğu illerinde karayolları otobanları andıracak çevreyollarına sahipken bizim şehir merkezinden geçen ve her yıl tadilat nedeni ile sökülüp yeniden yapılan çevreyolumuzu kıyaslamamız abesle iştigal olur.

İki Devlet Hastanesi’ni kapatıp yerine bir tane yapan zihniyet “Özel Hastanelere” çanak tutmaktan başka neye hizmet etmiştir, anlayamadım. Bugün 112 Ambulans Telsizinden “ Çöşnük’te kaza sonucu yaralanan şahıs 112 ambulansı ile Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, ardından hayati tehlike kaydı ile Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne nakledildiği”  anonsu geçti Ekipler, arada kat edilen kilometreleri hesap edince durumun vahameti çok daha açık seçik ortaya çıkıyor. Ağır bir yaralının tam teşekkülü bir hastaneye nakledilmesi için Malatya’yı tavaf etmesi gerekiyor. Peki, nerde bu yetkililer ve etkili Milletvekilleri, nerede bu muhalefet? Diye sormak geliyor içimden.

Doğu ve Güneydoğu hızla gelişiyor, kim ne derse desin Mecliste bulunan ve muhalefet olan BDP’li milletvekillerin başarısıdır.

Takdir etmek gerekiyor, seçimden önce verdikleri bir bir yerine getiriyor adamlar.

Ya bizimkiler, hala ziyaretler gerçekleştirip sorun dinliyorlar…

Sonuç ortada, laf çok icraat yok.

Malatya’da bu kış çok çetin geçecek, üretici perişan, esnaf sıkıntıda, sanayi durma noktasında, memur-işçi kredi kartı esiri. İşsizlik ordusundan bahsetmeye gerek yok şükür her evde 1-2 kişi var.

Yakında, şimdilik konuk kısa zaman sonra ev sahibi konumuna getirilecek Suriyeli kardeşlerimizde şehirde yerlerini alınca, şenlik işte o zaman başlayacak. Malatya, ne Osmaniye’ye ne de Gaziantep’e benzer…

Emniyet telsizleri, 24 saat boyu olay anonsu yaparken kamuoyu ile paylaşılan Asayiş bültenlerine birkaç sıradan olay yansıtılması ile her şey sütliman gösterilmeye çalışılması başlı başına komedi. Silahlar patlıyor, insanlar ölüyor yaralanıyor, kısa bir satır bile yok. Okullarına açılmasına çok uzun zaman kalmadı, uyuşturucu trafiği şehir içinde tam gaz. Şehirlerarası güzergâhlarda kimisi şans eseri yakalanan kaçak sigara ve uyuşturucu ile gün geçirenler, okul önlerinde torbacılara karşı ne yapacak bekleyip göreceğiz.

 Yukarıda yazdıklarımdan rahatsız olacaklar kesin vardır, hiç umurumda değil. Malatya’yı tozpembe gösterenler utansın. Onlar tozpembe gösterdikçe Malatyalı bakan olmaz, Malatya bakan olur.

Murat Çelik

ETİKETLER: malatya , bakan , siyaset
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber