Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sinema 06 Aralık 2014 - 12:19 Yorum: 0

Malatyalı Yönetmen Üniversitelilerle bir araya geldi

Malatyalı yönetmen Haydar Işık Malatya İnönü Üniversitesi Sinema topluluğu tarafından organize ettiği söyleşide üniversitelilerle bir araya geldi.

Malatyalı Yönetmen Üniversitelilerle bir araya geldi

MALATYA - Malatyalı yönetmen Haydar Işık Malatya İnönü Üniversitesi Sinema topluluğu tarafından organize ettiği söyleşide üniversitelilerle bir araya geldi. Daha önce kısa film, kamu spotu gibi çalışmalarının yanı sıra uzun metrajlı film projeleriyle de sinema sektöründe yer alan yönetmen Işık Şubatta vizyona girecek olan Aşkkopat filmi ve Malatya’da çekmeyi planladıkları 27sinde aşk 7sinde ölüm sinema film projeleriyle ilgili olarak tiyatro-sinama oyuncusu Ömer Konakçı ve film proje konsept danışmanı Mehmet Erkan Doğan ile birlikte üniversitelilerin sorularını yanıtladı.

Türk sinemasının geldiği durumu teknolojik öğeleri değerlendirerek bu teknolojiden en iyi şekilde nasıl yararlanılır, kurgu nasıl yapılır, film çekerken hangi açılar kullanılır gibi sinemanın önemli öğelerinin konuşulduğu söyleşide Işık Ayrıca;

BEN BİR MELEKBABA MAHALLESİ ÇOCUĞUYUM

Filmlerinde duygusal mesaj vermenin her zaman ön planda olduğuna vurgu yaptı. Işık” Ben de bir Melekbaba çocuğuyum. Çocukluk yıllarımızda biz de çok zorluklar gördük, boyacılık yaptık, sakız sattık. Kenar mahallelerde yaşayan insanların yaşamını çok iyi bilirim. Bu yüzden çekimini gerçekleştirdiğimiz projelerde toplumsal mesaj veriyoruz.”diye konuştu.

27SİNDE AŞK 7SİNDE ÖLÜM SİNEMA FİLMİ ÇÖZÜM SÜRECİNE AYNA OLACAK

Ekip olarak yine büyük bir sinema film projesi üzerinde çalıştıklarına değinen Haydar Işık bu yeni projede Malatya Sahne Sanatları Merkezinden Ömer Konakçı ve ekibine oyuncu kadrosunda yer vereceklerini ifade etti. Filmin konsepti bakımından Türkiye’de bir ilk olacağı, bu bağlamda bunun için konsept danışmanı Mehmet Erkan Doğan bu süre zarfında Malatya’da saha çalışmalarını sürdüreceği söyleyen Işık son olarak; İnönü üniversitesi sinema topluluğuna, topluluk başkanı Bekir Çılgına, Danışman hocası Yasemin Kuruca’ya ve gazetecilik bölüm başkanı Barış Yılmaz’a teşekkür ederek ben bütün ekibim ve ekipmanlarımla hep yanınızdayım dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber