Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 20 Temmuz 2015 - 11:43 Yorum: 0

Malatyalıların korkulu rüyası 'sokak köpekleri'

Malatya cadde ve sokaklarında topluca gezen, başıboş dolaşan sokak köpekleri vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Malatyalıların korkulu rüyası 'sokak köpekleri'

MALATYA GÜNCEL/Murat Çelik - Malatya cadde ve sokaklarında topluca gezen, başıboş dolaşan sokak köpekleri vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER KABUS OLDU

Malatya'da, sokak köpekleri vatandaşların korkulu rüyası haline gelirken Malatyalılar, sokak köpeklerinin vatandaşları korkuttuğunu belirterek, "Sürüler halinde gezen köpekler vatandaşları bazen metrelerce kovalıyor. Bisiklet, motosiklet ve arabaların arkasından koştukları için trafiği tehlikeye düşürüyorlar. Sokak köpekleri konusunda yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.

"KORKMAYIN ONLAR KÜPELİ KÖPEKLER, ZARARSIZ"

Sokak köpeklerini gören bazı vatandaşlar yollarını değiştirirken, bazı vatandaşlar ise temkinli olarak köpeklerin yanından geçerken çocuklarını kucaklarına alıp yollarına korku ile devam ediyor. Vatandaşlar "Malatya Büyükşehir Belediyesi 'Çağrı Merkezi'ni arıyoruz. Oradaki yetkili bize akıl veriyor 'korkmayın onlar küpeli köpekler, zararsız bir şey yapmaz' cevabı alıyoruz. Böyle bir belediyecilik olur mu, her birim bir başka birime yönlendiriyor. En basit bir durumda bile konuyla ilgili muhattap bulamadığımız Malatya Büyükşehir Belediye'sinde demek ki yarın bir gün daha büyük olaylarla karşılaşsak hiç muhattap bulmayacağız." dedi. 

KISIRLAŞTILIP SOKAĞA SALINIYOR
Belediyenin bu sokak köpekleri genelde belediye tarafından toplanarak hayvan barınağına konuyor ya da kısırlık aşısı yapılarak tekrar sokaklara salınıyor. Köpeklerin aşılanıp, aşılanmadığı ise kulaklarına takılan küpeler ile anlaşılıyor ancak son zamanlarda kentin bazı bölgelerinde kulaklarında küpe olmayan sokak köpekleri görülmeye başlandı.

HAYVAN BARINAĞINDA TUTMAK YASAK

Belediye yetkilileri 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereğince sahipsiz köpekleri hayvan barınağında tutamıyor kanunla koruma altına alınan köpekler yasa gereğince rehabilitasyon işlemleri olan; acil müdahaleleri, tedavileri, gerekli operatif girişimleri ile üremelerinin önüne geçmek için kısırlaştırma operasyonlarını yaparak,  barınma ve beslenme ihtiyaçlarını sağlayarak rehabilite edilen bu hayvanlardan uygun olanları tekrar alındıkları bölgelere bırakılmak zorunda.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber