Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 07 Nisan 2014 - 14:40 Yorum: 0

Malatya’mız Türkiye ‘ye örnek teşkil etmeye devam edecektir

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşun 169. yıldönümü etkinlikleriyle ilgili İl Emniyet Müdürü Nuri Uluayak ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Karlı Vali Şahin’i makamında ziyaret etti.

Malatya’mız Türkiye ‘ye örnek teşkil etmeye devam edecektir

MALATYA - 04-10 Nisan tarihleri arasında kutlanan Polis Haftası ve 10 Nisan Türk Polis Teşkilatının Kuruluş yıldönümü etkinlikleriyle ilgili İl Emniyet Müdürü Nuri Uluayak ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Karlı Malatya Valisi Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti.

İl Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Faruk Nalçacı, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Karlı, PMYO Müdür Yardımcısı Tarık Gelgiç, Emniyet personelini ve Okul öğrencilerini temsilen polis memurları ve öğrenciler Vali Şahin’i makamında ziyaret ederek, kendisine çiçek takdim edip hafta dolayısı ile yapılan ve yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdiler.

İl Emniyet Müdürü Uluayak ; Etkinliklerin bir hafta boyunca devam edeceğini Emniyet Müdürlüğü ve Polis M.Y.O. Müdürlüğü olarak saygılarını sunduklarını belirterek, “Emniyet teşkilatı  yaklaşık 265 000 personeli olan, 125 ülke ye eğitim veren, her yıl personelinin 3/2’sini hizmet içi eğitimden geçiren Türkiye’nin yegane kuruluşlarından bir tanesi. Bu görevde olmaktan, emniyet teşkilatında olmaktan bizlerde gurur duyuyoruz, sizlerin emrinde çalışıyoruz. Hem ülkemizin huzur ve güvenliği için hem de Malatya’mızın huzur ve güvenliği için bundan sonra da aynı kararlılıkla Atatürk ilke ve inkilapları doğrultusunda demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin ilkeleri ışığında emniyet teşkilatının, kaynağını mevzuattan ve kanunlardan alan görev çerçevesi içerisinde görevlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile haftamızı sizlerle kutlamak istedik.”  dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Karlı’ da yaptığı konuşmada; ” Teşkilatımızın kuruluşunun 169.  Yılında bizleri kabul ettiğiniz için çık teşekkür ediyoruz, bizde eğitim ve öğretim anlamında teşkilatımıza elimizden geldiğince kanunlar çerçevesinde öğrenci yetiştirmeye çalışıyoruz, dedi.

Vali Şahin’de “169. Yılını kutlayan Emniyet Teşkilatımızın 10 Nisan Polis Gününü ve Polis Haftasını kutluyorum. Sizlerin şahsında tüm görevli arkadaşlarımıza ve polis teşkilatına başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir görev, aileleri ile birlikte mutlu bir hayat diliyorum. Emniyet teşkilatı bir kolluk kuvvetidir, kolluk kuvvetleri de kanunda ifadesinin bulunduğu şekli ile halkın can ve mal güvenliğini, emniyet ve asayişini, huzurunu temin etmeye mahsus seçici yetkisini kullanan yani zorlama yetkisini de kullanan ikisini de kullanabilen bir kurumdur. Bu görevini yerine getirirken yasalara tam bir bağlılık içerisinde insan hak ve hürriyetlerini göz önünde tutan, güvenlik özgürlük dengesini en iyi şekilde gözeten bir anlayışla görevini yapar. Bu anlamda baktığımızda emniyet teşkilatımız son yıllarda büyük mesafeler kat etti, büyük seviyeler aldı ve Türkiye’nin artık çok ca tartışılan bir kurumu olmaktan çıkıp gerçekten halkın, vatandaşın güvenle takip ettiği ve çok rahat gidip geldiği kurumlar haline dönüştü. Bu emniyet teşkilatının kendi içerisinde yapmış olduğu düzenlemelerle ve kendine verdiği çeşitli eğitim yada motivasyonla olan bir şeydir. Bu vesile ile ben emniyet teşkilatımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum, inşallah Malatya özelinde de, Malatya’mız çok daha huzurlu çok daha güvenli, sokağı çok daha yaşanabilir ve gezilebilir bir şehir olma yolunda Türkiye ‘ye örnek teşkil etmeye devam edecektir. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum, onlara başarılar diliyorum” . dedi.     

MALATYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ AÇIKLANDI:

Türk Polis Teşkilatının 169. Yılı Kutlama Programı

07 NİSAN 2014 PAZARTESİ

17:15 Mehter Gösterisi

Yer: Malatya Park AVM Önü

17:40 Folklor Gösterisi

Yer: Malatya Park AVM Önü

18:00 Koro Dinletisi

Yer: Malatya Park AVM  Zemin Kat

09 NİSAN 2014 ÇARŞAMBA

Şehit Ailelerine Yemek ve Şehitliği Ziyaret

Yer : Polis Evi

Şehitliğe hareket : 13:30 Polisevi Önü

14:00 Anma Töreni (Şehitlik)

15:25 Mevlit Programı

Yer: Yeni Camii (İkindi Namazı vaktinden 42 dk önce)

10 NİSAN 2014 PERŞEMBE

09:45 Tören

Yer : Anıt Alanı

14:00 Makam Ziyareti

Yer: İl Emniyet Müdürlüğü Makamı

18:00 Kokteyl

Yer :Ramada Plaza Altın Kayısı Otel

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber