Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Ocak 2015 - 18:38 Yorum: 0

Malatya'nın geleceği için çalışmalar yürütüyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı Su Teknik Arama Şefliğinde incelemede bulundu.

Malatya'nın geleceği için çalışmalar yürütüyoruz

MALATYA  - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı Su Teknik Arama Şefliğinde incelemede bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Çakır'ın incelemede bulunduğu ve MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanı Fatih Mehmet Durmuşçelebi'den çalışmalar hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Açıklamada, Çakır'ın şu ifadeleri yer aldı:

"Malatya'nın geleceği için çalışmalar yürütüyoruz. Yapılacak her türlü altyapı çalışmasının, şehrin 50 yıl sonrasını göz önüne alarak planlanması gerekmektedir. Bu kapsamda MASKİ Genel Müdürlüğümüz teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak Malatya'nın geleceği için çalışmalar yürütmektedir."

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir'in de açıklamada, şu sözlerine yer verildi:

"Kent merkezinde şebeke hatlarının yüzde 70'i tamamlandı. Merkezde 35 içme suyu dağıtım deposu bulunuyor. Malatya'yı 5 ayrı ana basınç katmanına ayırmayı planlıyoruz. Çalışmanın altyapısını oluşturarak bir yıl içinde projelendirip kademeli olarak bitirmeyi hedefliyoruz. Fiziki kayıp ve kaçak çalışmalarında şehrin muhtelif noktalarında taramalar yapılmakta olup bunun yanında şehrin içme su basınç haritası çıkarılmaktadır. 2014 yılında fiziki kayıp servisi tarafından 18 mahallede 466 sokak ve  28 caddede tarama çalışması yapılmıştır. Ayrıca şehrin 348 noktasında basınç ölçümü alınmıştır."

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber