Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Aralık 2014 - 15:51 Yorum: 0

Malatya’nın kalkınması en büyük hedefimiz

İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş başkanlığındaki Darende heyeti, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Malatya’nın kalkınması en büyük hedefimiz

MALATYA - İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş başkanlığındaki Darende heyeti, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve siyasi parti ilçe başkanları katıldılar.

Ziyarette konuşan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Büyükşehir statüsü ile birlikte sorumlulukların arttığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın zor bir görev üstlendiğini söyledi.

Kaymakam Kuş: Hizmetler bizi mutlu eder

Sorunların çözümünde Başkan Çakır’a daima yardımcı olacaklarını ifade eden Kaymakam Kuş, “Başkanımızın her zaman yanında olacağız. Memleketimizin her metrekaresine yapılacak olan hizmetler bizleri mutlu eder. Bu zorlu yolda kendisine başarılar diliyor, gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Eser: Malatya’nın kalkınması en büyük hedefimiz

Darende ve Malatya’nın sorunları için sık sık Başkan Ahmet Çakır’la bir araya gelip istişare ettiklerini belirten Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, “İlçemizin sorunlarını konuşup yapılması gereken hizmetler ve projeler için fikir alış verişinde bulunuyoruz. İlçemizin ve Malatya’nın hizmet noktasında kalkınması en büyük hedefimizdir” dedi.

Başkan Çakır: İlçelerin en büyük sorunu içme suyu

Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte yeni bir yapılanma içerisine girdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilecek bir yapıya kavuşmak amacıyla bir dizi planlamalar yaptık. Bu planlamaları yaparken de mevcut hizmetleri aksatmamaya özen gösterdik” dedi. 

Yaptıkları araştırmalar ve tespitler sonucunda ilçelerin en büyük sorununun içme suyu olduğunu belirten Başkan Çakır, “İlçelerimizdeki bu sorunu ortadan kaldırmak için kısa, orta ve uzun vadede planlamalar yaptık. Bu planlamalar çerçevesinde ilk olarak 115 noktada sondaj çalışması gerçekleştirdik. Yine yıpranmış yolları düzelterek, 350 km’nin üzerinde asfaltlama çalışmasını tamamladık. 9 ilçemizin kanalizasyon hatlarını, 7 ilçemizin de içme suyu hatlarını baştan sona yenileyeceğiz. İlçelerimizin tamamına yakınında taş ocakları kuracağız. Bunun için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) izinleri alındı. İlçelerimize kültür ve spor merkezleri yapacağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere bütün hemşerilerimiz buradan yararlanabilecekler. Her bölgenin yapısına göre farklı yatırımlar yapacağız. Sorunları aciliyet sırasına göre çözeceğiz. İlçelerimizin sorunlarını çözüp kalkınmasını sağlamak en büyük hedefimizdir” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber