Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 23 Şubat 2017 - 12:43 Yorum: 0

Malatya’ya 15 Temmuz şehitleri anıtı

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli ayaklarından biri olan 2. Ordu Komutanlığının bulunduğu Malatya'ya 15 Temmuz anıtı yapılacak.

Malatya’ya 15 Temmuz şehitleri anıtı

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli ayaklarından biri olan 2. Ordu Komutanlığının bulunduğu Malatya'ya 15 Temmuz anıtı yapılacak.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapımı için onay çıkan 15 Temmuz anıtı ile ilgili detayları İHA'ya anlattı. Anıtın yapılacağı yerle ilgili soruya yanıt veren Çakır, "Üzerinde durduğumuz iki yer var. Arkadaşlarımı iki noktadaki parklar üzerinde çalışıyor. Belki Çöşnük bölgemizde yapabiliriz. Veyahut bir parkımızda da olabilir" dedi.

Şehitler anıtı ile ilgili önceden beri bir çalışmalarının olduğunu ve bu çalışmaların netleştiğini belirten Başkan Çakır, "Daha önceden beri bir anıt çalışmamız vardı. Anıt şu anda netleşti, arkadaşlarımız iki noktada bir park üzerinde çalışıyorlar. İnşallah anıtımızı en kısa sürede parkımıza yerleştireceğiz. Yeri netleşince söylerim. Kapalı Çarşı Üzeri de bir ihtimal ama şu anda Çöşnük civarında yapabiliriz. Veyahut farklı bir parkımızda yapabiliriz" dedi.

"Değerini bilmek, onları anlamak adına bir şehitler anıtı yapacağız"

Çakır, amaçlarının vatanı için canını ortaya koymuş şehitlerimizin kıymetini bilmek ve onları anlamak olduğunu belirterek, "Amacımız vatanı için, aslında bizler için canını ortaya koymuş, canını feda etmiş şehitlerimizin kıymetini, değerini bilmek, onları anlamak adına bir şehitler anıtı yapacağız. Tüm şehitlerimizi aslında orada görmüş olacağız. Gittiğimiz zaman orada onları her zaman anma fırsatı bulmuş olacağız. Aileleri için güzel bir proje olacak. İnşallah böyle bir proje hazırladık" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber