Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 11 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Malatya'ya "Çoban Müzesi" kurulması planlanıyor

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın: "Müzede, çobanların geçmişten bugüne kadar kullandıkları kavaldan yemek yedikleri kaplara kadar bütün malzemeler sergilenecek"

Malatya'ya 'Çoban Müzesi' kurulması planlanıyor

MALATYA (AA) - Malatya'da "Çoban Müzesi" kurulması planlanıyor.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin geleceğinin meracılıkta olduğunu belirten Akın, çobanları mera hayvancılığının olmazsa olmazı olarak gördüklerini ifade ederek, "Anadolu insanı, asırlardır çobanlık kültürünü en iyi bilen, yaşayan önemli bir toplumudur. Bizler de geçmiş ve gelecek kuşaklarımız arasında bir bağ kurma, bir bilgi geçişi sağlama adına Çoban Müzesi projesiyle yola çıktık. Müzede, çobanların geçmişten bugüne kadar kullandıkları kavaldan yemek yedikleri kaplara kadar bütün malzemeler sergilenecek" diye konuştu. 

Projeyi hayata geçireceklerini kaydeden Akın, kurulacak "Çoban Müzesi"nin Türkiye'de ilk olacağını belirtti.

Akın, projeye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Ziraat fakülteleri ile kurum ve kuruluşlardan, siyasetçilerden ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden destek beklediklerini söyledi.                                      

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber