Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Şubat 2018 - 11:18 Yorum: 0

Malatya’ya devasa tabiat parkı

Malatya Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki Mart ayı içerisinde Beydağı Tabiat Parkının 1. etap çalışmalarına başlayacak.

Malatya’ya devasa tabiat parkı

Malatya Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki Mart ayı içerisinde Beydağı Tabiat Parkının 1. etap çalışmalarına başlayacak.

İnderesi bölgesinde bulunan 900 dönüm alan üzerine kurulacak Tabiat Parkı etaplar halinde yapılacak. Öte yandan, alanın bir kısmı ise Anıtlar Kurulu tarafından 2. derece sit alanı olarak tescillendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bazı Büyükşehir Belediye yöneticileriyle birlikte alanda incelemeler yaptı. Geziye Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah Koç da katıldı. Beydağı Tabiat Parkı projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın yakın zamanda devasa bir tabiat parkına kavuşacağını söyledi. Beydağı Tabiat Parkının daha önceden askeriyeye ait bir alan olduğunu belirten Başkan Çakır, "Yeşil alanların Malatya'da artması konusunda titizlikle çalışıyoruz. Orduzu Pınarbaşı mevkisinde bulunan Turgut Özal Tabiat parkını etap etap yaparak 600 dönüme çıkardık. 22 milyon liralık yatırım yaptık ve her alanını kullanır hale getirdik. Orada da çalışmalarımız devam ediyor. Beydağı Tabiat Parkımızın Malatya'ya kazandırılmasında Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun önemli katkıları oldu. Bu alandaki çalışmalarımızı 3 etap halinde yapacağız. 1. etap Mart ayı içinde başlıyor. Buradaki parkımız için İnönü Üniversitemiz ile ortaklaşa yaptığımız çalışmalar sonunda 15 proje ortaya çıktı. Bu projelerden en uygun olanını burada hayata geçiriyoruz. Projemizin içinde kır kahvesi, lokantalar, çocuk oyun alanları, idari bina, çadırlı kamp alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, WC'ler, büfeler, mescit, otopark alanları, açık spor alanları, basketbol, voleybol ve futbol sahaları, tenis kortları, süs havuzları, piknik alanları olacak" dedi.

Beydağı Tabiat Parkı projesine ilgili Bakanlığın da destek çıktığını belirten Başkan Çakır, "Bakanlığımızdan 1.5 milyon liralık ilk katkı geldi. Sosyal hayata dair her şey bu parkımızın içinde olacak. Gelecek yıllarda planladığımız çalışmalarla parkımızı daha da büyüteceğiz. Bittiğinde Malatya'da her yaş grubundan insan burada rahat nefes alacak. Ailesiyle birlikte hoşça vakit geçirecek" diye konuştu.

Malatya’ya devasa tabiat parkı

Malatya’ya devasa tabiat parkı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber