Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 07 Mayıs 2015 - 10:27 Yorum: 0

Malatya’ya has yetiştirilen ürünler raflarımızda yerini alacak

Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali SELVİ ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan ÇOLAK Malatya’da yeni açılan METRO Marketi ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Malatya’ya has yetiştirilen ürünler raflarımızda yerini alacak

MALATYA - Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali SELVİ ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan ÇOLAK Malatya’da yeni açılan METRO Marketi ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

METRO Market İşletme Müdürü İbrahim KANTEKİN ve Satış Müdürü Murat KOSOVA tarafından karşılanan İl Müdürü, METRO Market olarak Malatya’da üretilen yerel ürünlerin değerlendirilmesi konusunda işletme müdüründen bilgiler aldı.

İşletme Müdürü KANTEKİN ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “METRO Marketler olarak Dünya’nın 26 ülkesinde 750 şube ile hizmet vermekteyiz. Türkiye’de 18 ilde 31 şube ile faaliyet gösterirken 19.il olarak 32. şubemizi Malatya’da açtık. Şu anda Marketimizde 150 personel istihdam edilmektedir. Bunun tamamına yakını Malatya’da yaşayan kişilerdir. Malatya’ya açtığımız bu şubemizle çevre illerimize de hizmet vermeyi düşünüyoruz. Biz METRO olarak şube açtığımız yerlerdeki coğrafi işaretli ürünleri muhakkak marketlerimizde satışa sunuyoruz. Malatya’ya gelmeden önce zaten Dünya’nın 10 ülkesindeki Marketlerimizde Malatya Kayısı’sı satışımız mevcuttu. Bunu daha da genişleterek farklı ülkelerde de satışa sunmak istiyoruz. Malatya’ya has yetiştirilen diğer ürünleri de sezonu geldiği zaman raflarımızda görmeniz mümkün olacak. Et ihtiyacımızı yerel kaynaklardan temin ediyoruz. Amacımız Malatya’da üretilen ürünleri olabildiğince satışa sunarak üreticimize katkı sağlamaktır” dedi.

İl Müdürü Ali SELVi ise, böyle Dünya çapında faaliyet gösteren marketler zincirinin Malatya’ya şube açmasının önemine değinerek, “ İstihdamın yanı sıra yerel ürünlerin markette satışının yapılacak olması bizleri çok memnun etmiştir. Üretim sezonunda Doğanşehir’in elmasını, Yeşilyurt’un kirazını, Arapgir’in üzümünü, Arguvan’ın kavununu raflarda görmek; gerek üreticimiz, gerekse bizler açısından memnuniyet vericidir. Zaten Malatya’nın Yerel ürünlerinin sergilendiği bir stant da açmışlar. Gıda ve Yem Şube müdürümüzle beraber marketi gezerek yetkili müdürlerimizden bilgiler aldık. Gerçekten gıda güvenliğinin ve sağlık koşullarının en üst düzeyde sağlandığını gördük. Ben tekrar Malatya’mıza hoş geldiniz diyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber