Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel Seçim 2014 16 Mart 2014 - 19:02 Yorum: 0

Malatya’yı bölgenin lider şehri yapacağız

30 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Malatya İl Teşkilatı, Aşağıbağlar Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Malatya’yı bölgenin lider şehri yapacağız

MALATYA -   30  Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Malatya İl Teşkilatı, Aşağıbağlar Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahalle toplantısında konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 30 Mart'ta vatandaşların AK Parti'ye büyük bir destek vererek, bugüne kadar dik duran Başbakan'a yine sahip çıkacağını söyledi. Şahin, Malatya'nın oy oranıyla Türkiye'ye örnek olacağını ifade ederek, vatandaşların hassasiyetiyle Malatya'nın, oy oranında Türkiye'de birinci sıraya çıkacağını belirtti.

"MALATYA, BÖLGEDE LİDER ŞEHİR OLACAK"

Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya’yı geleceğe milletle beraber taşıyacaklarını söyledi.

Daha sağlıklı büyüyen ve gelişen bir Malatya oluşturacaklarını ifade eden Çakır, “Malatya’yı bölgenin lider şehri yapacağız. Çevre yolunun altı başta olmak üzere gerekli tedbirleri alarak kentsel dönüşüm projelerine başlayacağız. Gerçekleştireceğimiz kentsel dönüşüm uygulamalarından elde edilen katma değerleri yine kentsel dönüşüm projelerinde kullanacağız. Kentsel dönüşüm projelerinde ve uydu kentlerin yapılmasında belediye iştiraklerimizin yerel firmalarla birlikte çalışmasını temin edeceğiz.  İştiraklerimiz zorunlu olmadıkça yapım işine girmeyecek, koordinasyonu sağlayarak yerel firmaların aktif şekilde bu uygulamalarda rol almasını sağlayacaklardır. Bu anlamda ilçelerimizde de yapılacak kentsel dönüşüm projesine her türlü desteği vereceğiz. Ayrıca kentsel dönüşümlerde vatandaş memnuniyeti esas alınarak geleneksel mimari örnekleri tercih edilecektir.” dedi.

"GELECEĞİN MALATYA’SINI ŞEKİLLENDİRECEĞİZ"

Çakır, Malatya’da 5 yılda önemli projelere imza attıklarını anımsatarak, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır hizmetlerle, Malatya’nın büyükşehre en iyi şekilde hazırlandığını dile getirdi.

Malatya’yı, Türkiye’de örnek şehir haline dönüştüreceklerini kaydeden Çakır konuşmasını şöyle tamamladı: ‘‘Geleceğin Malatya’sını şekillendireceklerini ve bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın EYY (Evini yap yardım al ) projesi kapsamında Malatya'da depreme dayanıklı evlerden oluşan; yaşam kalitesi yüksek, modern imarlı mahalleler oluşturarak köylerimizi mahalleye dönüştüreceğiz.   Böylece Belediyeler Kanunu gereği mahalle oluşumunu sağlamak maksadıyla köylerimizi modern mahalleler haline getireceğiz. Bu bağlamda öncelikle jeolojik çevresel koşullar açısından; ulaşım güçlüğü, heyelan ve afet riski yüksek bölgelerden başlayarak projemizi hayata geçireceğiz. İlçelerimize bağlı mahalleler de belediyemiz tarafından hazırlanacak projelerle daha sağlıklı hale getirilecektir.’’

AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat ise konuşmasında, Yeşilyurt'a prestij caddeler yapacaklarını söyledi. Polat, ‘‘Beton yapılar ve şehrin gürültüsünden uzak; stres atacağımız ve doğal ürünler yetiştireceğimiz hobi bahçeleri hazırlayıp, sizlerin hizmetine sunacağız. İlçemizin yeşil ve sulak alanlarında, turizme yönelik, ekosisteme saygılı botanik parklar oluşturacağız.’’dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber