Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Mayıs 2016 - 11:39 Yorum: 0

Malazgirt Belediyesi Halk Toplantısı Yaptı

Muş'un Malazgirt Belediyesi tarafından, iki yıllık genel mali değerlendirmeler ve yapılan hizmetler masaya yatırıldı.

Malazgirt Belediyesi Halk Toplantısı Yaptı

Muş'un Malazgirt Belediyesi tarafından, iki yıllık genel mali değerlendirmeler ve yapılan hizmetler masaya yatırıldı.

Musa Anter Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Malazgirt Belediyesi Eş Başkanı Halis Coşkun, göreve geldikleri iki yılık süre zarfında yaptıkları çalışmaları vatandaşlara anlatmak için böyle bir toplantı yapmayı planladıklarını dile getirdi. Eş Başkan Coşkun, "Buğun yapacağımız toplantının amacı, belediye olarak özeleştiri yapmak olacaktır. Bizler göreve başladığımızda Malazgirt'in sorunlarını çok iyi biliyorduk. Malazgirt ilçesine tarihi olarak baktığımız zaman, çoktan il olması gereken bir ilçedir. Ama ne yazık ki gerek devlet olarak, gerekse bizler Malazgirt'e sahip çıkamadık. Bu yüzyıllardan beri gelen bir sorun olarak önümüzde duruyor. Göreve başladığımız günden beri halkımıza daha iyi hizmet vermek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Malazgirt'in makûs talihini yeneceğimizi düşündüğümüz adımları, büyük bir kararlılık içerisinde bir bir atarak karamsarlıkları umuda çevirebilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz, çabalıyoruz. Sürekli kendi özeleştirimizi yaparak neler yaptığımızı, neler yapabileceğimizi, neleri yapamadığımızı kendimize daima sorduk. Sizlerinde bu konuda görüşlerini beyan etmesini isterdik. Doğrularımızın ve yanlışlarımızın muhasebesini hep birlikte tutalım istedik. Arzuladığımız, hayalini kurduğumuz, Malazgirt için hep birlikte çalışalım istedik. Birlikte çok fikir üretelim, yarınları daha güzel bir Malazgirt için ne gerekiyorsa onu yapalım. Belediyemiz nüfus olarak her gün göç vermekte, bu da belediyeler için ayrılan bütçeyi engelliyor. Belediyemize Bulanık ilçesi kadar para gelmiyor. Hal böyle olunca hizmet yapmakta çok zorlanıyoruz" dedi.

18'inci maddeye de değinen Eş Başkan Coşkun, "Kentleşme yolunda en büyük adım olan 18. madde uygulaması nihayet Murat Mahallesinde hayata geçirmenin mutluluğu yaşıyoruz. Bu projeyi uygun bir şekilde uygulamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. 18. maddeyi uygulamak için seçtiğimiz 1. etap pilot bölge Murat Mahallesi sakinlerine teşekkür ediyorum. Modern bir Malazgirt için ilk kazmayı Murat Mahallesinde vuracağımızı söylemiştik ve bunu yapacağımız için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Malazgirt Belediyesi Muhasebe müdürü Tekin Uygun ise, belediyenin bugüne kadarki yaptığı mali harcamalar ve yapılan hizmetler hakkında vatandaşa detaylı bilgi verdi. Daha sonra kürsüye gelen belediye harita mühendisi Doğukan Burak Yaman, 18'inci maddenin uygulandığı murat mahallesinde yapılan değişiklikten söz etti. Yaman," 3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesi Malazgirt'te uygulanırsa ilçe hızla gelişip, büyücek. Gelişmiş bir toplum ile az gelişmiş bir toplum arasındaki yegâne varlık kanundur. Kimi iyi, kimi kötü bir şekilde bu ayırımı ayakta tutar ve toplumu geleceğe taşır. Bu şehir hepimizin, ya gelişip çağı yakalayacağız, ya da zamanında yapabilecekken yapmadığımız için pişmanlık duyacağız. Çünkü alt yapısı olmayan bir yere kimse yatırım yapmak istemiyor. Artık elimizi taşın altına koyup fedakârlık yapma zamanıdır" dedi.

Belediye Eş Başkanları Halis Coşkun ve Memnune Söylemez, konuşmaların ardından toplantıya katılan vatandaşların sorularını cevaplayarak, katılımlarından dolayı da teşekkür ettiler.

Malazgirt Belediyesi Halk Toplantısı Yaptı

Malazgirt Belediyesi Halk Toplantısı Yaptı

Malazgirt Belediyesi Halk Toplantısı Yaptı

Malazgirt Belediyesi Halk Toplantısı Yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber