Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

Malazgirt Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği açıldı

MUŞ (AA) - Malazgirt ilçesinde besicilerin işlerinin kolaylaştırılması ve hizmetin yetiştiricilerin ayağına götürülmesi amacıyla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği açıldı.Muş...

Malazgirt Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği açıldı

MUŞ (AA) - Malazgirt ilçesinde besicilerin işlerinin kolaylaştırılması ve hizmetin yetiştiricilerin ayağına götürülmesi amacıyla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği açıldı.

Muş Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Salih Özmen, hizmeti besicinin ayağına götürmeyi amaçladıklarını belirterek, yetiştiricilerin birçok işlemini Muş'a gitmeden Malazgirt'te kısa sürede yapabileceğini dile getirdi.

Özmen, "Malazgirt, damızlık hayvan yetiştiriciliğinde gelişmiş bir ilçedir. İlçemizde yaklaşık 500 üyemiz var ve bu üyelerimiz artık çevre illere gidip işlerini yapmayacak. Artık burada işlemlerini kolaylıkla yapacak. Seçildiğimizde şube sayımızı artıracak ve hizmeti ayağınıza getireceğiz demiştik. Bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl hedef çıtamızı yükselterek, daha iyi ve hızlı hizmet veren bir birlik olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Birliğin açılışına katılan Malazgirt Belediyesi Başkan Yardımcısı Maksut Gayretli ise açılan şubenin üretici ve çiftçilere katkı sağlayacağını belirterek, bunun önemli bir hizmet olduğunu söyledi.

Bürosu açılan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'de 1 veteriner hekim, 1 veteriner sağlık teknikeri ve 1 büro personeliyle hizmet verecek.

Açılışa, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber