Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 26 Ağustos 2014 - 14:58 Yorum: 0

Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Malazgirt savaşlardan bir savaş değildir. Anadolu'yu vatan kılmış, bu toprakların kaderini ve tarihin seyrini baştan yazmış bir gündür"

Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü

MUŞ (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Malazgirt savaşlardan bir savaş değildir. Anadolu'yu vatan kılmış, bu toprakların kaderini ve tarihin seyrini baştan yazmış bir gündür" dedi. 

Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü kutlamalarına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sultan Alparslan ve askerlerini 1071'de zafere götüren birlik ve beraberlik ruhunun daim olmasını, ülkenin birliğine ve dirliğine kastedenlere Allah'ın fırsat vermemesini temenni etti.

Bakan Kılıç, Anadolu'nun anahtarını aziz millete teslim eden Sultan Alparslan'ın ve onunla omuz omuza savaşan yiğitlerin, utanılacak değil gurur duyulacak seçkin bir tarih bıraktığına dikkati çekerek, Malazgirt'i anlamadan Anadolu'yu anlamanın, Malazgirt'i idrak etmeden millet olma şuurunu idrak etmenin mümkün olmadığını ifade etti.

"Malazgirt savaşlardan bir savaş değildir. Anadolu'yu vatan kılmış, bu toprakların kaderini ve tarihin seyrini baştan yazmış bir gündür" diyen Kılıç, bu yürüyüşün adının da büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşü olduğunu dile getirdi.

Kılıç, "İşte bu inanmışlık ve adanmışlıkla savaşa giren Sultan Alparslan, bugünlere ulaşmamızın temelini attı. 943 yıl geçmesine rağmen bu zafer hala yüreklerimizde canlıdır" ifadesini kullandı.

-"Bu topraklar bizim namusumuzdur"-

Malazgirt Zaferi'nin milletin ortak zaferi olduğunu vurgulayan Kılıç, herkesin ortak duygusunun buradaki şuuru daha iyi anlamaktan geçtiğini, 2071'de büyük ve güçlü Türkiye idealiyle, birlikte yürümeye devam edeceklerini bildirdi.

Kılıç, anadolu'da yaşayan milletlerin, her zaman ve her şartta birlik ve beraberliklerini birçok kez gösterdiklerine değinerek, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de, cumhuriyetin kuruluşunda işte o birlik ve beraberlik ruhu var. Bunu herkes bilmelidir ki bu topraklar bizim namusumuzdur. Türk milleti, tarihinin en şanlı sayfalarını bu topraklar üzerinde beraberce yazdı. Geleceğini de birlik ve beraberlik içerisinde yapacağız. Bir olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Bugün artık Türkiye Cumhuriyeti devleti çok farklı bir ivme kazanmış durumda. Artık geçmişteki kavgaları kenara koymanın çoktan vakti geldi. Bizler şu anda gelecek yürüyüşü içerisindeyiz. Hedeflerimizi ortaya koyduk ve cesaretle, kararlılıkla bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu yolda yürürken tabii ki farklı noktalara çekmek isteyenler olacak, provokasyonlar olacak. Fakat bizler Malazgirt ruhu, Çanakkale ruhu ve cumhuriyetimizin kuruluş ruhu içerisinde yürüyüşümüze devam edip birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz."

Kılıç, AK Parti hükümetlerinin, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok önemli bir yol kat ettiğini, bundan sonra da bu çalışmaların devam edeceğini aktararak, birlikte el ele, kol kola geleceğe yürüyeceklerini, kanunları, kuralları beraber koruyup geleceğe doğru yol alacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından temsili Sultan Alparslan ve birliğinin alana giriş yaparak Anadolu'nun anahtarını Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a teslim ettiği törende, ovada kurulu çadırları ziyaret eden Bakan Kılıç, kalpak takıp kaftan giydi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber