Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Ağustos 2014 - 14:48 Yorum: 0

Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü

MUŞ (AA) - Vali Vedat Büyükersoy, Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programının amacına uygun olarak yapıldığını söyledi.Büyükersoy, AA muhabirine...

Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü

MUŞ (AA) - Vali Vedat Büyükersoy, Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programının amacına uygun olarak yapıldığını söyledi.

Büyükersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Ağustos'ta düzenlenen Malazgirt Zaferi kutlama programına yaklaşık 15 bin kişinin katıldığını belirtti.

Gece ve gündüz düzenlenen etkinliklere yüksek bir katılım sağlandığını ifade eden Büyükersoy, şöyle konuştu:

"İnsanlarımız sevgi, huzur ve mutluluk içinde programları sonuna kadar izledi. Bundan dolay mutluluk duyduk. İnşallah önümüzdeki yıl yapılacak kutlamalar daha da kapsamlı ve huzurlu olacak. Bu yıl ki programın geçen yıllara oranla daha güzel geçtiğine inanıyorum. Malazgirt Zaferi programı çok önemli. Malazgirt Zaferi en az Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya ve İstiklal Savaşı kadar önemli. Malazgirt Zaferi Türk'ün ve Kürd'ün kardeşliğinin başladığı yer. Orada başlayan kardeşlik bugüne kadar devam etmiştir. Alparslan'ın ordusunda sadece Türkler yoktu. Bu orduda Kürtler ve hatta Hıristiyan Peçenek Türkleri de vardı. Onun için Malazgirt'in doğru anlatılması ve tanıtılması gerekir."

Bu yıl ki programda Türkiye'nin 81 ilinden 1071 tarihçiyi Malazgirt'te buluşturduklarını bildiren Büyükersoy, Malazgirt'in doğru tanınması ve tanıtılması için tarihçilerin söz verdiğini ifade etti.

Büyükersoy, "Bunlar Türkiye'nin 81 vilayetinde tarih öğretmenliği yaparken, çocuklarımıza zaferin önemini, Malazgirt'teki kardeşlik ruhunu, Türk ve Kürd'ün nasıl beraber olduğunu ve Anadolu kapılarının İslam unsurlarına nasıl açıldığını doğru bir şekilde anlatacaklar. Bu anlatımlar bizim kardeşlik hukukunun değişmesine, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine sebep olacak" dedi.

Malazgirt'e anıtın bulunduğu yerde bazı çalışmalar yapıldığını hatırlatan Büyükersoy, burada bir Malazgirt Panorama Müzesi yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştüklerini ancak bu yıl ödenek sıkıntısından dolay olumlu bir netice alamadıklarını ve bu konuda girişimlerinin devam edeceğini belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber