Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:58 "Kütahya’ya Şehir Hastanesi’ni kazandıran Cumhurbaşkanımıza minnettarız"17:57 Konya Ticaret Odası KGTÜ’yü seçti17:57 Sosyal medyadaki ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal’ın ifad...17:56 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki Tavşanlı’da17:53 Eskişehir Valiliği seçim günü alınacak trafik tedbirlerini açıkladı17:53 Dilendiği tespit edilen 1 çocuk polis ekiplerince yetkililere teslim edildi17:52 Marmaris Cumhur ittifakı adayı Yazıcı, söz verdi17:51 Muğla’da minik öğrenciler fidan dikti17:51 Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak17:50 Başkan Altay: “31 ilçemizin tamamında Konya’mıza 5 yıl daha hizmet etmek is...17:47 Tarihi ve doğal güzellikleri ile hayran bırakan Amasra’da bin 500 kişiye if...17:46 Diyarbakır’da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı17:45 Fatih Erbakan: “Türkiye genelinde adım adım 1 milyon üyeye doğru yürüyoruz”17:40 Marmaris’te bulunan 2500 yıllık kaya mezarı turizme kazandırılıyor17:35 Tahkim Kurulu’ndan, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa’nın başvurularına ret!17:34 Başkan adayı Tosun, “Emlak vergilerindeki mağduriyeti gidereceğiz” dedi17:31 Çay ocağında cinayet : Husumetlisini öldürdü17:30 Cezaevi firarisi hırsızlık için geldiği köyde yakalandı17:30 Öğrencilerden ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi17:29 Hafriyat kamyonunun altına saklanırken yakayı ele verdi
Sami Er
Yerel 22 Temmuz 2017 - 09:33 Yorum: 0

Malazgirtli pancar üreticileri kotanın kaldırılmasını istiyor

MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, pancar üreticilerinin ilgi beklediğini söyleyerek, "Yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Malazgirtli pancar üreticileri kotanın kaldırılmasını istiyor

MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, pancar üreticilerinin ilgi beklediğini söyleyerek, "Yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba tüm sorunlarımızı çözecektir inşallah" dedi.

Dünya şeker üretiminde yüzde 7'lik paya sahip Türkiye'nin en büyük pancar üretim merkezlerinden biri olan Muş'un Malazgirt ilçesinde, yıllık 75 bin ton pancar üretimi yapılıyor. Pancar üretimi yapan çiftçileri ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın tüm sorunlarını çözeceğine inandığını söyledi. Başkan Kılıç, "Öncelikle Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba'ya yeni görevi hayırlı olsun. Sayın Bakanımız bu bölgenin insanı olduğu için, bölgemizi çok iyi tanıyor. Pancar üretimi yapan çiftçilerimiz artık kotanın kalkmasını istiyor. Malazgirt ilçemize geçen yıl 73 bin kota verdiler, bu yıl kotamız 75 bin. Eğer Bakanlığımız kota sınırını kaldırırsa, Türkiye pancar üretimi yapan ülkeler arasında birinci sıraya gelebilir. Malazgirt ilçesinde üretilen şeker pancarı, Türkiye'de şeker oranı en yüksek olanıdır. O yüzden Bakanlığımız, ilçemizdeki pancar üretimine destek versin. Pancar üretim avanslarını yüksek tutsunlar. Malazgirt pancar üreticisi, Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kendilerine her konuda yardımcı olacağını çok iyi biliyor. Çünkü Bakanımız bölge insanı olduğu için tüm çiftçilerin halini çok iyi biliyor. Ben inanıyorum, Bakanımızla birlikte tarım ve hayvancılık alanında ülke olarak çok daha büyük başarılara imza atacağız" dedi.

20 yıldır Malazgirt'te pancar ekimi yapan Naif Balkaya ise, bu yılki hasattan memnun olduklarını belirtti. Bu yıl verimin iyi olacağını ve bunu da ürünün ekilişinden hasadına kadar olan bölümündeki iyi bakımına bağlayan Balkaya, "Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur demişler. Bilinçli üretim yapıp zamanında sularsan, gübresini istenilen kadar zamanında atarsan, tarlanda sana istediğini verir. Biz ürünümüze baktık ve dönümde geçen yıla oranla daha fazla mahsul alacağımızı tahmin inanıyoruz. Bu verim bölgenin ortalamasının üzerindedir. Mahsulümüzün verimli olacağına inanıyorduk, ama bu kadarını beklemiyorduk. Daha önceki yıllarda da yüksek verim alıyorduk, ama bu yılki ürünümüz çok farklı" diye konuştu.

Malazgirtli pancar üreticileri kotanın kaldırılmasını istiyor

Malazgirtli pancar üreticileri kotanın kaldırılmasını istiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber