Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Eylül 2016 - 14:38 Yorum: 0

Malazgirt’te bayram coşkusu

Muş'un Malazgirt ilçesinde bayram heyecanı yaşandı. Ellerindeki poşetlerle şeker toplayan çocuklar ve grupça bayramlaşmaya giden büyükler objektiflere...

Malazgirt’te bayram coşkusu

Muş'un Malazgirt ilçesinde bayram coşkusu objektiflere yansıdı.

Muş'un Malazgirt ilçesinde bayram heyecanı yaşandı. Ellerindeki poşetlerle şeker toplayan çocuklar ve grupça bayramlaşmaya giden büyükler objektiflere yansıdı. Bir hafta öncesinden babasıyla bayram alışverişi yaptığını ve bayram gününü beklediğini söyleyen 12 yaşındaki Şilan Demir, "Bir hafta önce babamla çarşıya çıktık. Ben diğer 3 kardeşim için bayram alışverişimizi yaptık. Çok güzel şekerler aldık. Bizim mahallede herkes dolaşıp şeker topladığı için babam 10 kilo şeker aldı. Bende arkadaşlarımla ev ev dolaşıp şeker topluyor, büyüklerle bayramlaşıyorum. Çok sevinçli bir gün. Akrabalarımız bize bayram harçlığı veriyor. Büyükler bugün bize daha çok değer veriyorlar. Özel bir gün olduğunu hissedebiliyorum" dedi.

Bayramlaşmaya gelen misafirlere çeşitli ikramlar hazırlatan Sami Demir ise, "Bizim bayramlar gelip gidenlere hizmet etmekle geçiyor. Gelip giden çok olduğu için komşularla bayramlaşmaya bile gidemiyorum. Bayramın ikinci ya da üçüncü günü ancak akrabalarımla bayramlaşmaya gidebiliyorum. Ama misafirlere hizmet etmenin ayrı bir tadı var" ifadelerini kullandı.

Sabahın erken saatlerinde kurbanlarını kesmeye giden vatandaşlar ise, "Çok şükür Allah bize bu yıl da kurban kesmeyi nasip etti. Dileriz Allah'tan bugün kurban edilen kurbanlıkların kanı birçok bela ve musibetin önüne geçer" ifadelerini kullandılar.

Malazgirt’te bayram coşkusu

Malazgirt’te bayram coşkusu

Malazgirt’te bayram coşkusu

Malazgirt’te bayram coşkusu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber