Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 18 Kasım 2017 - 10:03 Yorum: 0

Malazgirt’te dereler ıslah ediliyor

Muş Malazgirt ilçesinde taşkın riski taşıyan 4 derenin ıslah çalışmaları kapsamında, Devlet Su İşleri (DSİ) Muş Şubesi ekipleri ilçede inceleme...

Malazgirt’te dereler ıslah ediliyor

Muş Malazgirt ilçesinde taşkın riski taşıyan 4 derenin ıslah çalışmaları kapsamında, Devlet Su İşleri (DSİ) Muş Şubesi ekipleri ilçede inceleme başlattı.

Malazgirt Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin hazırladıkları raporlar doğrultusunda ilçeye gelen DSİ 172. Muş Şube Müdürlüğü yetkilileri, inşaat mühendisi ve harita mühendisi, ilçeye gelerek ıslahı yapılacak derelerde çalışmalar yaptılar. İlçede taşkın riski taşıyan, Çırçır, Sekrik (Gürgüme), Şekerbulak ve Çıkrak derelerini inceleyen DSİ yetkilileri, önümüzdeki bahar aylarında bir aksilik olmasa ıslah çalışmalarının başlanacağının müjdesini verdiler. Malazgirt'te sel ve taşkın olaylarının yaşanmaması için çalışmalara özen gösterdiklerini dile getiren Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, "Bu ıslah çalışmaları için belediye mimarlarımız ve mühendislerimize Çırçır, Sekrik (Gürgüme), Şekerbulak ve Çıkrak deremiz için ıslah çalışma planı hazırlamalarını istedik. Hazırlanan proje ile DSİ yetkililerine projemizi sunduk. DSİ yetkilileri de ilçemize gelerek taşma riski taşıyan bu 4 deremizde ıslah çalışmalarını başlattılar. Bu yapılacak çalışma ile hem taşkını koruyacak hem de ilçemizin tarihi dokuyu koruyacağız. Orada bulunan otantik görüntüyü sağlayacağız. İlçedeki tüm sorunların hepsini biliyoruz ve bu sorunların giderilmesi için belediye olarak çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Malazgirt’te dereler ıslah ediliyor

Malazgirt’te dereler ıslah ediliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber