Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

Malazgirt'te husumeti aileler barıştırıldı

MUŞ (AA) - Malazgirt ilçesinde aralarında husumet bulunan Çengin ve Çakar aileleri, düzenlenen törenle barıştırıldı.Malazgirt'e bağlı Karakaya köyünde aralarında husumet bulunan Çengin...

Malazgirt'te husumeti aileler barıştırıldı

MUŞ (AA) - Malazgirt ilçesinde aralarında husumet bulunan Çengin ve Çakar aileleri, düzenlenen törenle barıştırıldı.

Malazgirt'e bağlı Karakaya köyünde aralarında husumet bulunan Çengin ve Çakar aileleri, DBP ve HDP ilçe örgütlerinin girişimleri sonucu barıştırıldı.

Çakar ailesinin evinde yapılan barış törenine Malazgirt Belediye Başkanı Halis Coşkun, DBP ve HDP ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Coşkun, yaptığı açıklamada, "Karakaya köyünde yaşanan üzücü olaylar artık geride kaldı. Bizler barışın her zaman yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Aralarında husumet bulunan Çengin ve Çakar ailelerinin bir araya gelerek barışmaları bizi çok mutlu etmiştir. İnşallah bu barış herkese örnek olur" dedi.

Konuşmaların ardından aralarında husumet bulunan aileler Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barıştırıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber