Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Malazgirt'te öğrencilerden örnek davranış

MUŞ (AA) - Malazgirt El Cezeri Fen Lisesi öğrencileri, yardıma muhtaç aileler için yardım kampanyası başlattıEl Cezeri Fen Lisesi öğrencileri Okul Müdürü Erdal Bozkurt'un desteğiyle başladıkları...

Malazgirt'te öğrencilerden örnek davranış

MUŞ (AA) - Malazgirt El Cezeri Fen Lisesi öğrencileri, yardıma muhtaç aileler için yardım kampanyası başlattı

El Cezeri Fen Lisesi öğrencileri Okul Müdürü Erdal Bozkurt'un desteğiyle başladıkları kampanya çerçevesinde, ilk olarak kimsesiz bir aileyi ziyaret ederek, hazırladıkları yardım kolilerini aileye teslim etti.

Yardım malzemelerini Şekerbulak Mahallesi'nde ikamet Giyasettin ve Medine Bahşi ailesine teslim eden öğrenciler, aileyle sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.

Hiç çocuklarının olmadığını dile getiren Giyasettin Bahşi, öğrencilerin bu anlamlı davranışlarından dolayı çok duygulandığını söyledi.

Hayırsever vatandaşların yardımıyla geçindiklerini belirten Bahşi, "Kronik şeker ve yüksek tansiyon hastasıyım. 40 yıldır evliyim ve çocuğumuz olmadı. Yaşımda ilerlediği için çalışamıyorum. Onun için geçim sıkıntısı çekiyorum" dedi.

Kocasının hasta olduğu için çalışamadığını anlatan Medine Bahşi ise, "Kimsemiz yok. Ben ve kocam bu evde kirada yaşıyoruz. Kiralarımızı yardımsever ailelerin getirdikleri fitre ve zekatlarla biriktirip ev sahibimize yıllık veriyoruz. Öğrenciler bizi çok mutlu ettiler. Allah bu öğrencilerin ailelerine yardım etsin. Çok güzel evlatlar yetiştirmişler. Harçlıklarından topladıkları paralarla bizlere erzak alıp gelmişler. Bizim hiç çocuğumuz olmadı. Artık bu çocuklar bizim evladımız oldular. Hepsinin gözlerinden öpüyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Öğrenciler daha sonra Şekerbulak Mahallesi'ndeki başka bir aileyi ziyaret ederek hazırladıkları erzak poşetlerini teslim etti.

Öğrencilere teşekkür eden Zübeyt Naycı, "Öğrencilerin bu örnek davranışı dilerim herkese örnek olur" dedi.

Başladıkları yardım kampanyası hakkında bilgi veren öğrenciler de Okul Müdürü Erdal Bozkurt'a böyle bir çalışma yapmak istediklerini anlattıklarını, çalışmalarına okul idaresi ve öğretmenlerin de destek verdiğini söyledi.

Toplanan para ile her ay en az iki aileyi ziyaret ederek, yardım etmek istediklerini belirten öğrenciler,  kampanyayı gelenek haline getirmeyi istediklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber