Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 12:28 Yorum: 0

Malazgirt'te "Sigara Bırakma Kampanyası" başlatıldı

MUŞ (AA) - Malazgirt Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Merkezi Müdürlüğü'nce ilçede "Sigarayı Bırakma Kampanyası" başlatıldı.Kampanya çerçevesinde Malazgirt...

Malazgirt'te 'Sigara Bırakma Kampanyası' başlatıldı

MUŞ (AA) - Malazgirt Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Merkezi Müdürlüğü'nce ilçede "Sigarayı Bırakma Kampanyası" başlatıldı.

Kampanya çerçevesinde Malazgirt Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, sigara kullanma yaşının giderek düştüğünü söyledi.

Bakanlığın 27 Ocak 2015'te yayınladığı genelge kapsamında böyle bir kampanya başlaştıklarını belirten Atasoy, şöyle konuştu:

"Çocuklara sigara içme diyebilmek için, öncelikle bizim sigarayı bırakmamız ve onlara örnek olmamız lazım. Sigarada vücuda zararlı çok fazla zehirli madde bulunmakta. Başta kanser olmak üzere, hastalıkların yüzde 80'i sigara nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Hastalık ve sakatlıkların yanı sıra, yılda 100 milyar doların üzerinde bütçesi olan sigarayla aile bütçeleri de zarar görmektedir. Yüksek oranda ithal sigara tüketildiği için de harcadığımız paraların büyük bir bölümü başka ülkelere aktarılmış oluyor. Sigara nedeniyle yaşanan sağlık sorunlarının devletimizin bütçesine ciddi zararlar veriyor. O nedenle Malazgirt'te sigara bırakma kampanyası başlattık."

Konferansta, Adaksu Köyü İlkokulu ve Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce hazırlanan konulu skeç ve tiyatro gösterisi sunuldu, kampanyayı destekleyen 20 kişiye ise sertifika verildi.

Konferansa, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, Emniyet Müdürü Ufuk Akan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber