Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı
Sami Er
Ekonomi 28 Mayıs 2016 - 14:33 Yorum: 0

Mali Bakanı Naci Ağbal, Kayıt Dışı Ekonominin Kesinlikle Önlenmesi Gerektiğini Belirterek:

Mali Bakanı Naci Ağbal, kayıt dışı ekonominin kesinlikle önlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Kayıt dışı ekonomiyi bizim hızla aşağı çekmemiz lazım....

Mali Bakanı Naci Ağbal, Kayıt Dışı Ekonominin Kesinlikle Önlenmesi Gerektiğini Belirterek:

Mali Bakanı Naci Ağbal, kayıt dışı ekonominin kesinlikle önlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Kayıt dışı ekonomiyi bizim hızla aşağı çekmemiz lazım. Bir tarafta vergisini tam zamanında ödeyen kayıtlı mükellefler var, bir tarafta da hiçbir şekilde vergi dairesine uğramayan işletmeler var. Vergi dairesine hiç uğramayanları bir kere vergi dairesine getirmek lazım" dedi.

Bakan Ağbal, Afyonkarahisar'da Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "2016 Yılı Çalışma ve Hedeflerinin Değerlendirilmesi" toplantısına katıldı. Toplantının açılışında konuşan Türkiye ekonomisinin kalkınması adına önemli mesajlar veren Bakan Ağbal, önce AK Parti hükümetleri döneminde sağlanan ekonomik disiplinden bahsetti. Maliye Bakanlığı'nın Türkiye adına çok önemli bir görevi icra ettiğini ifade eden Bakan Ağbal, "AK Parti hükümetleri olarak 2002 yılından bu yana eğer bütçe disiplinini sağlamışsak, mali disiplini kararlı bir şekilde sürdürmüş isek bunun sacayaklarından biriside vergi gelirleri tahsilatından elde edilen başarıdır. Her yıl bir hedefimiz var. Bütçe kanunları ile belirlenmiş bütçe gelirleri hedefi, bu aynı zamanda Maliye Bakanlığı olarak bizim için bir ödev. Çünkü meclis her yıl hedeflenen bir gelir tahminini kanuna koyuyor, ondan sonrada onu gerçekleştirmek, onu sağlamak hatta o hedefi daha fazla gerçekleştirmekte bizim sorumluluğumuz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN KAYIT DIŞI EKONOMİSİ HALEN YÜKSEK ORANLARDA"

Türkiye'de sıkça gündeme gelen "kayıt dışı ekonomi" konusuna da değinen Bakan Ağbal, her ne olursa olsun kayıt dışı ekonominin önlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Ülkemizde kayıt dışı ekonomi halen yükse seviyelerde AK Parti hükümetleri döneminde son 14 yılda kayıt dışı istihdamda yüzde 52'lerden yüzde 32 seviyelerine gelmişsek de bir takım çalışmalar ile kayıt dışı ekonominin seviyesi yüzde 6-7 oranında bu dönemde azalmış olsa da aslında Türkiye'nin kayıt dışı ekonomisi halen yüksek oranlarda. Dolayısı ile bununla bizim mücadele etmemiz gerekiyor ve kayıt dışı ekonomiyi bizim hızla aşağı çekmemiz lazım. Gelir İdaresi Başkanlığımızın bu anlamda bir eylem planı var. 2011'li yıllardan itibaren 3.'nü uygulamaya geldiğimiz bir kayıt dışı eylem planımız var. Bunu da etkili bir şekilde uygulamaya devam etmemiz lazım. Siz Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanları olarak vergi dairesi başkanlarımıza söylüyorum, mutlaka ve mutlaka ilk yapmamız gereken şey kayıt dışı kalmış, vergi dışı kalmış bütün işletmeleri yani bizim vergiden artık işletme diye tabir ettiğimiz işletmeleri tespit etmek. Vergi dairesine hiç uğramayanları bir kere vergi dairesine getirmek" diye konuştu.

"BU MESELEYİ SADECE BİR KAMU GETİRİSİ OLAYI OLARAK ELE ALIRSAK YANLIŞ OLUR"

Özel sektör ile konuşulduğu zaman kayıt dışı ekonomi konusunun gerçekten üzerinde durulması gereken bir husus olduğunu aktaran Bakan Ağbal şunları söyledi:

"Bir tarafta vergisini tam zamanında, doğru bir şekilde ödeyen kayıtlı mükellefler var, bir tarafta da hiçbir şekilde vergi dairesine uğramayan, vergi ödemeyen işletmeler var. Bundan da aslında haksız rekabet oluşuyor. Birisi kayıtlı ekonomi içerisinde bütün yükümlülüklerini yerine getiriyor ayakta kalmaya çalışıyor, diğeri ise o bir işletmeler ile aynı olacak şekilde hiçbir şey ödemeden onlarla haksız rekabet yapıyor. Yani bu meseleyi sadece bir kamu getirisi olayı olarak ele alırsak yanlış olur. Devletin görevi piyasada faaliyette bulunan işletmeler arasındaki her türlü haksız rekabeti her bakımdan önlemektir. Bunun yollarından birisi de kayıt dışı ekonomi ile etkin bir şekilde mücadele etmektir. Onun için Gelir İdaresi Başkanlığındaki bütün birimlerin çok aktif bir şekilde sokağa çıkıp, hayatın içerisine girip iktisadi hayatta olanları takip edip bu kayıt dışı kalmış bu merdiven altı işletmeleri bir bir kayda alması lazım. Onun için Gelir İdaresi Başkanlığımızın da özel olarak idarelerinin performanslarını kayıt dışı kalmış işletme sayılarını kayıt altına almalarını da takip etmek lazım. İstanbul'da Gelir İdaresi Başkanlığımız acaba şu 74 ayda kaç tane böyle işletmeyi kayıt altına aldı?"

Bakan Ağbal'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber