Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mayıs 2016 - 11:13 Yorum: 0

Mali Müşavirler Odasında Genç Grup Rüzgarı

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası seçimleri kapsamında çalışmalarına devam eden Genç Mali Müşavirler Grubu Başkan Adayı Tolga Yazar,...

Mali Müşavirler Odasında Genç Grup Rüzgarı

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası seçimleri kapsamında çalışmalarına devam eden Genç Mali Müşavirler Grubu Başkan Adayı Tolga Yazar, Torbalı ve Çeşme ilçelerine ziyaretlerde bulunarak meslektaşları ile buluştu.

Genç Mali Müşavirler Grubu Başkan Adayı Tolga Yazar, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası seçimleri kapsamında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yazar, çalışmaları kapsamında Torbalı ve Çeşme ilçelerinde de temaslarda bulundu. 15 Mayıs'ta tüm meslektaşlarını sandık başına çağıran Yazar, "Oturduğumuz koltukları kanun zoruyla değil, demokratik yollardan kendi isteğimizle bırakabileceğimiz bir sistem getirmek istiyoruz. 2016 yılı mesleğimiz için dönüm noktası olacaktır. Çünkü mesleğimizdeki gidişatın olumsuz bir tablo sergilemesinden sonra böyle bir oluşum içine girdik. Kamuoyunda mesleğimizle alakalı angaryalar olarak tanımlanan ve aslında giderek artan iş yükü olarak tanımlayabileceğimiz bir sıkıntı var" diyerek sorunların temeline ineceklerini ve en kısa sürede çözüm bulacaklarını belirtti.

Camia olarak tahsilat sorunu yaşadıklarının altını çizen Yazar, "Meslektaşımız emeğinin karşılığını alamamaktadır. Bunun dışında mesleğimizde mevzuata bağlı sorunlar da artmıştır. Meslek örgütünün başta yakın meslek çevresi olmak üzere diğer kurumlarla koordineli olamaması mesleğimize sorunların çözümü noktasında zarar vermektedir" dedi.

Meslek örgütü içerisinde siyaset yapmayı doğru bulmadıklarını ifade eden Genç Mali Müşavirler Başkan adayı Tolga Yazar, "Siyaset yasama, yürütme yapar. Bu donanıma sahip meslektaşlarımızın siyaset yapmasını elbette isteriz. Ancak meslek örgütü içerisinde biz beyaz yakalı çalışanlar olarak siyasetin renklerini beyaz yakalarımıza karıştırırsak doğru bir şey yapmış olmayız" şeklinde konuştu. 15 Mayıs seçimlerini kazanan kesimin siyasetçiler değil mali müşavirler olarak gerçekleşeceğini söyleyen Yazar, şöyle devam etti:

"Siyaset yapacaklarına mesleğimiz üzerinden yapılan mizaha bakmalılar. Gelişmiş ülkelerde mesleğimize nasıl itibar edildiği ile bizim ülkemizde mesleğimize nasıl itibar edildiğini bir kıyaslasınlar. Avrupa'daki mali müşavirlerin imajı ile ülkemizdeki mali müşavirlerin imajını bir incelesinler. Arada dağlar kadar fark var. Siyaset yapacaklarsa buna meslek örgütünü karıştırmasınlar. Okul bitiyor, önce zor bir staj başlatma sınavı, ardından 3 yıl staj var. Yeterlilik sınavı var. Birçok zorlu sürecin içinden geçen bizler mesleği yöneten kadrolar arasında yeterince yer bulamıyoruz. Böyle bir ortamda temsilde adalletten söz edilebilir mi? Bu yüzden 15 Mayıs'ta meslektaşlarımızdan destek bekliyoruz. Biz genç grup olarak taze kan ve taze fikirlere sahip bir oluşumuz. Adımız genç ama biz genç, üstad herkesin desteğini bekliyoruz."

Mali Müşavirler Odasında Genç Grup Rüzgarı

Mali Müşavirler Odasında Genç Grup Rüzgarı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber