Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 06 Mayıs 2016 - 18:13 Yorum: 0

Maliye Bakanı Ağbal, Üniversite Mezunlarına Seslendi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Üniversitesi tarafından organize edilen Bilim Kültür Haftası ve Mezuniyet Programı'na katıldı.

Maliye Bakanı Ağbal, Üniversite Mezunlarına Seslendi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Üniversitesi tarafından organize edilen Bilim Kültür Haftası ve Mezuniyet Programı'na katıldı.

Bayburt Spor Salonu'nda düzenlenen programda gençlere hitaben konuşma yapan Bakan Ağbal, "Bizim sizden istediğimiz tek bir şey var; bu milletin değerlerine, bu milletin kültürüne, bu medeniyetin kodlarına uygun bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz inşallah. Hükümetlerimiz döneminde hayata geçirilen, her ilde üniversite kurma projesinin ne kadar önemli olduğunu buradan görmek mümkün. Her ilde kurulan üniversite sayesinde bugün bütün halkımız birbiriyle kucaklaşıyor, muhabbet ediyor" dedi.

"2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde eğitimi en öncelikli amaç ve hedef olarak belirledi" diyen Ağbal, şunları kaydetti:

"O zaman üniversite sayımız 80 civarındaydı. Bu ülkenin, bu milletin, bu ümmetin tek lideri Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanımız, eğitimi en başa koydu ve ilk andan itibaren bizlere verdiği talimat, eğitime bütçeden en fazla payı vermek oldu. Biz bir bir gerek ilköğretim, ortaöğretim, gerekse de yüksek öğretimde önemli adımlar attık. Her bir ilimize teker teker üniversiteler, fakülteler kurmaya başladık. Öğrenci sayılarımızı yüksek öğretimde belki de üç katına artırdık. Artık gençlerimizin üniversite sınavlarına girdikleri zaman daha fazla kazanma şansları var ve yüksek öğretime daha rahat erişebiliyorlar."

Bakan Ağbal, konuşmasının ardından üniversiteden birincilikle mezun olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Emre Yazıcı'ya diploma ve hediye verdi.

Programa, Vali Yusuf Odabaş, Yargıtay Birinci Başkan Vekili Abdulkadir İlhan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş ve diğer ilgililer katıldı.

Tören, Bakan Ağbal ve protokol üyelerinin öğrencilerle kep atmasının ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber