Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
10:05 Samandağ’da zeytinlik alanda yangın çıktı10:04 Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi’nin ilk etabı yıl so...10:02 Liseli genç kondisyon bisikletinde harcadığı enerjiyi elektriğe çevirdi10:00 Otomotiv yedek parça taşımacılığında tek10:00 Hatay’da bir evde yapılan aramada çeşitli gümrük kaçağı elektronik cihazlar...09:58 Elazığ’da "Ausbildung" semineri düzenlendi09:58 Drift atıp sosyal medyada paylaştı, cezası ağır oldu09:57 İstanbul’da pişkin müşteriler kamerada: Sigara içirmeyince ücretini ödemeyi...09:55 Stajyer ebe olarak görev yaptığı Çocuk Cerrahi Servisi’ni çizimleri ile ren...09:55 Beşiktaş’ta o eve yine araç çarptı: 3. kez faciadan dönülen anlar kamerada09:54 Dörtyol’da farklı suçlardan aranan 3 şahıs tutuklandı09:54 Su samuru havuzdaki balıkları yerken görüntülendi09:53 Açık alanda çalışan işçilere sıcak hava uyarısı09:53 Dörtyol’da 10 yıl 2 ay hapis cezası ile aranan şahıs tutuklandı09:52 Yeşilay ve Kızılay’dan Rektör Çomaklı’ya ziyaret09:51 MediaMarkt’ta 1 yılda 700’den fazla akıllı telefon kiralandı09:51 Dörtyol’da aranan şahıslara yönelik çalışmada 2 şahıs cezaevine teslim edil...09:51 Dilan ve Engin Polat, iş yeri kurşunlama davasında hakim karşısına çıkacak09:51 180 bin ton pamuk üretilen Hatay’da 3 bin depremzede çiftçiye pamuk tohumu...09:50 Yusuf Şimşek; "Tek isteğim polis ya da asker olmak ancak, okumak yerine tar...
23 Nisan
Ekonomi 14 Mart 2018 - 16:48 Yorum: 0

Maliye Bakanı Naci Ağbal(2) :

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Vergi denetim kurumu bünyesinde kdv iadeleriyle ilgilenecek yeni grup başkanlıkları oluşturulacak. İade incelemelerini yapacaklar"...

Maliye Bakanı Naci Ağbal(2) :

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Vergi denetim kurumu bünyesinde kdv iadeleriyle ilgilenecek yeni grup başkanlıkları oluşturulacak. İade incelemelerini yapacaklar" dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, Katma Değer Vergisi Kanunu ile ilgili konuştu. Bakan Ağbal, şöyle konuştu:

"Vergi denetim kurumu bünyesinde KDV iadeleriyle ilgilenecek yeni grup başkanlıkları oluşturulacak. İade incelemelerini yapacaklar. Yeni sistem içerisinde KDV iadesi talep edecek mükellef sayısı yıllık yaklaşık 70 bin KDV iade talebi inceleniyor. Tahminen bu sayı yıllık 500 bine kadar KDV iade talebi olabilecek. Bu taleplerin 3 ay içinde incelenmesi lazım. Bin kişilik vergi müfettiş, Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde de bin kişilik devlet gelir uzmanı kadrosu ihdas ediyoruz. 2020 yılına kadar çok yoğun idari çalışma. Ankara'da yaklaşık 2 bin kişinin çalışacağı yeni bir risk analiz merkezi kuruyoruz. Bundan sonra mükellefin işe başlama bildiriminden işyeri kapatma sürecine kadar hem genel olarak hem de sektörel düzeyde hem de belge düzeyinde bütün mal ve hizmet hareketlerini maliye idaresi olarak günlük, anlık takip edeceğiz. Özellikle belge düzeni bakımından, fatura düzeni bakımından geriye dönük inceleme sistematiğinden vazgeçiyoruz, anlık dönemlik cari dönem incelemelerine geçiyoruz.

İadeler bağlamında serbest maliyeci ve mali müşavirlere de KDV iade süreci içerisinde bir yetki veriyoruz. Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirleri odası birlik başkanımızla görüştüm kendilerinin de olumlu değerlendirmelerini söyleyebilirim. Sistemin geliştirilmesi için bazı önerilerimiz olacak. Bir taraftan vatandaşın işini kolaylaştırırken bir taraftan da karşılaşabileceğimiz riskleri giderecek yasal ve idari çalışmaları da yapmamız gerekiyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber