Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı16:36 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba marifetmiş gibi o anları paylaştı16:35 Aydın’da termometreler 30 dereceyi gördü16:34 Kültür merkezi tartışması16:34 Madagaskar’ı vuran kasırgada can kaybı 18’e çıktı16:34 Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nden, Ramazan kolisi desteği
Sami Er
Yerel 29 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Malkara'dan kısa kısa

Eski pazar yeri yıkım çalışmaları

Malkara'dan kısa kısa

TEKİRDAĞ (AA) -  Malkara Belediyesi, ilçedeki eski pazar yerinin yıkımına başladı.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeye ait eski pazar yerindeki bazı iş yerlerinin yıkılmaya yüz tuttuğu ve tehlike arz ettiği için özel bir şirket tarafından verilen destekle yıkım çalışması başlattıklarını söyledi.

Yurdakul, yeni pazar yeri için çalışmalara yaz aylarının sonunda başlayacaklarını belirterek, "Malkara'nın nefes almaya ihtiyacı var. Pazar yerimizin yapımına yaz ayları sonuna doğru başlayacağız. Pazar yerimiz 2016 yılı sonlarına doğru yeni yerine taşınınca eski pazar yerimiz boşa çıkacak. Buraları hakkında değişik düşüncelerimiz var. Yeşil alan olarak değerlendireceğiz" dedi.

Malkara Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri eşliğinde yıkılan binaların molozları da özel şirketin kamyonları tarafından eski pazar yerinden kaldırıldı.

 

- "Haydi Çocuklar Sokağa Çıkalım" projesi

 

Malkara Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından "Haydi Çocuklar Sokağa Çıkalım" projesi kapsamında "Oyun çocuk için hayatın ta kendisidir" sloganıyla çocuk parklarına ve ilköğretim okullarının bahçelerine çocuk oyunları parkuru yapılacak.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, yaptığı açıklamada, proje ile çocukları teknolojinin sunduğu olanakların olumsuz etkilerinden korumak, kültürel değerleri yaşatmak, çocukların bu oyunları oynayarak daha sağlıklı ve mutlu olmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Belediye olarak sosyal projelere destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Yurdakul,  şöyle konuştu:

"Günümüzde çocuklar, apartman daireleri içerisinde zaman geçiriyorlar ve okul-ev arasında bir hayat sürüyorlar. Hâlbuki bizim ve büyüklerimizin çocuklukları sokakta geçti. Çocuklar sokakta yaşıtlarıyla oynayıp, arkadaşlık kuracak, paylaşmayı öğrenecekler. Bu projeyle çocukların zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimine de katkı sağlamış olacağız. Eskiden oynanan sek sek gibi çocuk oyunlarımız sayesinde çocuklarımız teknolojinin zararlı yönlerinden uzaklaşır. İnsan odaklı bir belediyecilik anlayışı ile bu oyunlarımızı güncelleyerek çocuklarımıza armağan etmeye devam edeceğiz."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber