Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 29 Haziran 2021 - 11:33 Yorum: 0

Malta’da suni tohumlama sonucu ilk kez "doğan" yavrusu dünyaya geldi

Malta'da erkek bir ala doğanın spermi ve 2 Amerikan kerkenezi kullanılarak ilk kez suni tohumlama yöntemiyle "doğan" dünyaya geldi.

Malta’da suni tohumlama sonucu ilk kez 'doğan' yavrusu dünyaya geldi

Malta'da erkek bir ala doğanın spermi ve 2 Amerikan kerkenezi kullanılarak ilk kez suni tohumlama yöntemiyle "doğan" dünyaya geldi.

Malta'da ilk kez suni tohumlama yoluyla "doğan" dünyaya geldi. Siggiewi kentindeki merkezde dünyaya gelen kuş türünün yetiştiricisi Lawrence Formosa, projenin 4 yıl önce İtalya'dan iki dişi damgalı Amerikan kerkenezi ithal edilmesiyle başladığını ifade etti. Ekip, kuşları döllemek için "Malta doğanı" olarak da bilinen erkek ala doğanın spermini kullandı. 3 yıl süren çalışmaların ardından 2 Amerikan kerkenezinin yumurtalarından bazıları doğurgan hale geldi ve birkaç hafta sonra suni tohumlama yöntemi kullanılarak insan müdahalesiyle üretilen "ilk melez doğan" yumurtadan çıktı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber