Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Mayıs 2019 - 12:56 Yorum: 0

Maltaya Gezilecek Yerler (Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Doğu Anadolu bölgesinin göz bebeği olan ve coğrafi sınırları içerisinde yer alan çok sayıda tarihi eser ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Malatya ilimize geldiğiniz zaman mutlaka görmeniz gereken 5 yeri sizler için yazdık.

Maltaya Gezilecek Yerler (Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Doğu Anadolu bölgesinin göz bebeği olan ve coğrafi sınırları içerisinde yer alan çok sayıda tarihi eser ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Malatya ilimize geldiğiniz zaman mutlaka görmeniz gereken 5 yeri sizler için yazdık.

Her ne kadar Malatya gezilecek yerler açısından çok zengin bir olsa bile, vakti dar olanlar için bu 5 yeri gezebilirler. Kent olarak inanılmaz düzenli ve tertipli bir görünüm çizen Malatya, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini her geçen gün çekmiş ve kente gelen ziyaretçi sayısı hayli artmıştır.

Ayrıca oku : Türkiye’de Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 100 yer https://gezilecekyerler.com/turkiyede-olmeden-once-gorulmesi-gereken-100-yer

Malatya Gezilecek 5 Yer

1 - Battalgazi Ulu Cami

Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde bulunan bu cami 1224 yıllında Anadolu Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat tarafında inşa edilmiştir. Mimarı Mansur bin Yakup’tur. Cami eyvanlı tipli olup Anadolu’da tek örnekli camidir. Cami mimari olarak İran’da bulunan Büyük Selçuklu camilerine benzemektedir. Caminin yazıtı şuan şehir müzesinde sergilenmektedir. Caminin mimarisi oldukça dikkat çekicidir.

2 - Levent Vadisi

Levent Vadisi, Malatya ilimizin doğal güzelliklerinden biri olup aynı zamanda tarihi ile öne çıkmaktadır. Vadi de yaklaşık 65 milyon yıl öncesine ait kalıntılara rastlanmıştır. Buraya gelip hep harika manzarasını görmek hem de 65 milyon yıl öncesine ait kalıntılar görmek insanı heyecanlandırmaktadır. Vadi 28 km uzunluğunda olup tamamını gezmeniz çok zor olacaktır. Bunun için vadi tepesinde kurulmuş cam terasa çıkıp Vadi ve manzarasını izleyebilirsiniz.

3 - Malatya Müzesi

Malatya şehir merkezinde bulunan müze, Neolitik, Kalkolitik, Tunç Çağı, Hitit, Asur, Urartu, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler sergilenmektedir. Malatya şehrinde bulunan antik kent ve ören yerlerinde yapılan kazılarda ortaya çıkan kalıntılar buraya getirip sergilenmektedir. Yolunuz düşerse bu müzeye gelip şehrin tarihi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

4 - Günpınar Şelalesi

Şelale ilçeye yaklaşık 7 km uzaklıktadır. Şelaleyi besleyen birden fazla farklı kaynak vardır şelalenin suyu 40 metre yükseklikten adeta dans eder gibi yere düşmektedir. Bu manzara şelaleyi muazzam kılmaktadır. Şelaleyi besleyen ve şelaleden tamamen bağımsız şelalenin solunda bulunan kaynak suyu ilimizin çetin kış şartlarında donmaktadır. Bu donma olayı kaynak suyun doğa manzarası resmini sergilemektedir. Adeta bize Pamukkale’yi andırmaktadır. Ayrıca şelalenin yan tarafında kurulan tesislerle ziyaretçilere yeme –içme hizmetlerinde bulunmaktadır. Yine ziyaretçiler için şelalenin kaynak suyuna doğru 1,5 km’lik bir yürüyüş yolu tesis etmişlerdir.

5 - Kudret Havuzu

Malatya ilimizde bulunan Tohma Kanyonunda bulunan kayalardan sıcak su çıkmaktadır. Çıkan bu sıcak su 80, 120 ve 150 santimetre derinliğinde 3 havuz meydana getirmiştir. Bu havuzların en büyükleri ve en popüler olanı Kudret Havuzudur. Bu havuz yaz-kış fark etmeksizin hep sıcaklığı 22 °C’dir. Bu havuza yüzmek ve şifa bulmak için her yıl çok sayıda ziyaretçi gelir.

Kaynak : Gezilecekyerler.com

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber