Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Nisan 2019 - 14:18 Yorum: 0

Maltepe Belediye Meclisi yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, seçildikten sonraki ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Maltepe Belediye Meclisi yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, seçildikten sonraki ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Bir selamlama konuşması yaparak, seçim sürecinde görev alan tüm siyasi partilere ve görevlilere teşekkür eden Kılıç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

Maltepe Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen ve mazbatasını 17 gün sonra alan Ali Kılıç ve meclis üyeleri, ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Kılıç'ın başkanlık ettiği toplantıda, yeni dönemde görev yapacak Meclis Başkanlık Divanı'na kâtip, Meclis 1. ve 2. Başkan vekili, belediye encümenine üye, ihtisas komisyonlarına üye, gayrimenkul satış komisyonuna üye, Marmara Belediyeler Birliği ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne üye seçimleri gerçekleştirildi. Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Ali Kılıç, "Bugün yeni bir çalışma dönemimizin ilk günü. İlklerin yaşandığı bir seçimi Maltepe'de ve ülkemizde geride bıraktık. Sonuçların Maltepemize, yaşadığımız kente ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Sandığa gidip oy kullanan hemşerilerimiz, seçim bittikten sonra yine birlikte yaşamaya devam ederler. Maltepe halkına öncelikle şunu söylemek isterim ki; seçime katılan her siyasi partimiz, ilçemizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çaba sarf etmiştir. Herkese teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı kınandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı da kınayan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Dün tatsız bir olay yaşandı, seçimlerden hemen sonra yaşanması çok üzücü. CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan menfur saldırı, bütün Türkiye'yi derinden yaralamıştır, ürkütmüştür. İnşallah tez elden bu konuyla ilgili gerekli müdahale yapılarak, bir daha bu tür olayların önüne geçilmiş olur diye temenni ediyorum." Kılıç'ın konuşması sonra her iki partinin grup başkanvekilleri de söz alarak, yeni dönemle ilgili düşüncelerini ifade etti.

Komisyonlar belirlendi

Daha sonra belediye meclisinde görev yapacak isimlerin seçimine geçildi. Gizli oy, açık tasnif ilkesine uygun olarak yapılan ve 38 meclis üyesinin katıldığı seçimlerde Meclis Başkanlık Divanı kâtipliklerine asil olarak Zeynep Babacan ve Cem Kahraman, yedek olarak Canan Sezgin ve Uluer Kaya seçildi. Meclis 1. Başkanvekili Yusuf Koçhan, 2. Başkanvekili ise Besim Ünsaldı oldu. Belediye Encümeni'ne Ercan Konak, Ecvet Eşlegül ve Gönül Dinler seçilirken, ihtisas komisyonlarının üyeleri de belirlendi. Buna göre;

Özgür Aksoy, Canan Sezgin ve Nazmi Korkmaz Plan ve Bütçe Komisyonu'na,

Besim Ünsaldı, Erol Tepebaşı ve Zeynettin Aydın İmar Komisyonu'na,

Yıldız Doğan, Durmuş Türk ve Ufuk Yıldız Tarife Komisyonu'na,

Yahya Han, Canan Sezgin ve Seda Alkan Kesin Hesap Tetkik Komisyonu'na,

Zeynep Babacan, Ayhan Akkaya ve Sevinç Gül Akdere Sağlık ve Çevre Komisyonu'na,

Celal Akgül, Tuncay Akın Orhan ve Resul Gürsoy Toplu Konut ve Gecekondu Komisyonu'na,

Ercan Konak, Tuncay Akın Orhan ve Serdar Denizden Eğitim, Kültür, Sanat ve Spor Komisyonu'na,

Kemal Hasgül, Uluer Kaya ve Mehmet Can Arslan Ulaşım Koordinasyon Komisyonu'na,

Nuray Çepni, Erkan Dinçel ve Yakup Yıldız Engelliler Komisyonu'na,

Nuray Çepni, Erdoğan Kocaoğlu ve Kadem Ekşi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu'na,

Canan Döner, Zeynep Babacan ve Sevinç Gül Akdere Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'na seçildi.

Gayrimenkul Satış Komisyonu'na Celal Akgül ve Tuncay Akın Orhan seçilirken; Marmara Belediyeler Birliği'ne asil olarak Yusuf Koçhan ve Durmuş Türk, yedek olarak Gönül Dinler, Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne asil olarak Savaş Eroğlu, yedek olarak Kemal Hasgül seçildi. 24 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek bir sonraki toplantıda, 2018 yılı denetim komisyonu raporu ve 2018 yılı faaliyet raporunun görüşülmesine karar verilerek, oturum kapatıldı.

Maltepe Belediye Meclisi yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı

Maltepe Belediye Meclisi yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber