Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 16:48 Yorum: 0

Maltepe Belediye tiyatrosu başkenti fethetti

Maltepe Belediye Tiyatrosu, "Sınır" isimli oyunu ile 21. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nde sahne aldı.

Maltepe Belediye tiyatrosu başkenti fethetti

Maltepe Belediye Tiyatrosu, "Sınır" isimli oyunu ile 21. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nde sahne aldı.

Maltepe Belediyesi çalışanlarından oluşan Maltepe Belediye Tiyatrosu, Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakfı'nın (TAKSAV), 18-28 Kasım tarihlerinde düzenlediği 21. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında, Farabi Sahnesi'nde izleyicilerle buluştu. Festivale İran, Gürcistan, Azerbaycan'ın yanı sıra Türkiye'den tiyatro grupları katıldı. Festivalde Maltepe'yi temsil eden Maltepe Belediye Tiyatrosu'na tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın teşvikiyle kurulan Maltepe Belediye Tiyatrosu, ilk kez bir tiyatro festivalinde izleyicilerin karşısına çıkmanın heyecanını yaşadı.

Türk edebiyatının usta ismi Muzaffer İzgü'nün kaleme aldığı, Nazım Hikmet'in dizelerinin yer bulduğu "Sınır" oyununda, iki komşu ülkenin sınır bölgesinde görev yaparken dost olan iki askerin, ülkelerinin birbirlerine savaş açtıklarını öğrenmelerinden sonra yaşadıkları süreç sahneye taşındı. Kara mizah öğeleriyle yüklü oyun izleyicileri kimi zaman güldürürken düşündürdü. Oyunda rol alan Yasin Konuksever, Bahadır Keşan, Kubilay Erdelikara, Kadir Sivrikaya ve Hakan Polat sahne performanslarıyla izleyicilerin beğenisini topladı.

Oyunun bitiminden sonra sahneye çıkarak bir konuşma yapan Türkiye Tiyatrolar Birliği Sözcüsü ve TAKSAV Komite Üyesi Kımız Bozkır, "Çalışmalarını dikkatle izlediğimiz Maltepe Belediye Tiyatrosu'nu yaptıkları işlerle takdir etmekteyiz. Başta Maltepe Belediye Başkanı Sayın Ali Kılıç'a ve emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber