Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 02 Aralık 2021 - 11:38 Yorum: 0

Maltepeli kadınlar için şiddetle mücadele semineri

Maltepe Belediyesi kendisine bağlı Altın Yıllar Sosyal Yaşam Evi'nde iki gün boyunca "kadına yönelik şiddetle mücadele" konulu bir seminer düzenledi.

Maltepeli kadınlar için şiddetle mücadele semineri

Maltepe Belediyesi kendisine bağlı Altın Yıllar Sosyal Yaşam Evi'nde iki gün boyunca "kadına yönelik şiddetle mücadele" konulu bir seminer düzenledi. Deneyimli isimler tarafından hukuki açıdan da bilgilendirilen kadınlara seminere katılan erkekler de eşlik etti.

Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kendisine bağlı Altın Yıllar Sosyal Yaşam Evi'nde "Bugünün ve geleceğin güçlü kadınları: Haklarını bil ve koru" konulu bir seminer düzenlendi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenmeye başlanan seminerlerde sosyolog, psikolog ve avukatlar yer aldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelleri ve Avukat Gözde Göktürk tarafından iki yönlü verilen seminerde şiddetin tanımı ve türleri, şiddetin nedenleri, 6284 sayılı kanun ve uygulama yönetmeliği, şiddet uygulayan ve şiddet mağduru kimdir?, şiddetin resmi mercilere bildirimi, şiddete uğrayan, şiddete uğrama tehlikesi bulunan veya ısrarlı takip edilen kişi ne yapmalıdır?, şiddet mağduru ile ilgili olarak hangi kararlar alınır?, koruyucu tedbirler, tedbir kararları, yerine getirilmesi ve diğer usul işlemleri, şiddet mağdurunu koruyan kurumlar, uluslararası sözleşmeler ve İstanbul Sözleşmesi gibi konularda bilgi verildi.

2 ay boyunca devam edecek ve iki günde 100 kadının katıldığı seminerde kadınlardan gelen sorular da cevaplandırıldı. Kadınlar, şiddete hep birlikte dur diyeceklerini söyleyerek, verilen eğitimden ötürü belediye yetkililerine teşekkür etti. Etkinlik sonrası kadınlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Seminerler 6-7 Aralık'ta Gülsuyu Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'ndeki eğitimle son bulacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber